Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
25 de juliol del 2019
La FEHT i Eurecat impulsen un estudi pioner per avaluar el pes del turisme a la demarcació de Tarragona
Es desenvoluparà durant tres anys i analitzarà aspectes com l’economia, la sostenibilitat, la qualitat de la destinació i la mobilitat
La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona (FEHT) i el Departament d’Innovació Turística del centre tecnològic Eurecat han començat a elaborar un estudi sobre el pes del turisme al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Porta per títol ‘El turisme en l’economia i la societat a la demarcació de Tarragona’ i té per objectiu generar informació objectiva sobre la importància i el pes del turisme a la demarcació, desenvolupar activitats que posin de manifest la incidència estratègica del turisme i elaborar continguts científics que permetin una acció permanent per part de la FEHT.

En una entrevista a ‘Carrer Major’, el president de la FEHT, Eduard Farriol, ha explicat que, malgrat esdevenir un dels principals motors econòmics del nostre territori, fins ara no s’havia elaborat cap estudi d’aquestes característiques, i les xifres amb les quals es treballava eren “estimatives”. La idea d’aquest projecte pioner, doncs, és “recopilar xifres clares, analitzar-les, fer-les públiques, i traslladar-se a les administracions amb la voluntat final de millorar l’oferta del territori”.

La sostenibilitat, la qualitat de la destinació, la mobilitat, i l’atracció i retenció de talents esdevindran els pilars bàsics de l’estudi.

D’entre aquests temes de debat, Eduard Farriol ha destacat la sostenibilitat com una de les principals branques de treball. L’ha presentat com “el futur de la nostra societat”, i ha apuntat els esforços que han fet i estan fent els empresaris en aquest àmbit”.

El projecte s’ha presentat aquest dimecres al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Vila-seca. Té un pressupost de 29.000 euros anuals, i està previst que estigui enllestit al 2021.
Eduard Farriol, president de la FEHT
Eduard Farriol, president de la FEHT
Social
Et recomanem
Arribada de Sa Majestat Carnestoltes
20 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb cercavila, xaranga, degustació de truites i música
1a Rua de Carnaval
22 de febrer a les 21:00h. des del carrer de la Bassa
I tot seguit, Ball a l'envelat del Comunidor
2a Rua de Carnaval
23 de febrer a les 17:00h. des del carrer de la Bassa
I en acabar, Guerra del Confeti a la plaça del Pou
Enterrament de la sardina
26 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb la participació del Grup de Diables d'Altafulla