Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
25 de juliol del 2019
La FEHT i Eurecat impulsen un estudi pioner per avaluar el pes del turisme a la demarcació de Tarragona
Es desenvoluparà durant tres anys i analitzarà aspectes com l’economia, la sostenibilitat, la qualitat de la destinació i la mobilitat
La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona (FEHT) i el Departament d’Innovació Turística del centre tecnològic Eurecat han començat a elaborar un estudi sobre el pes del turisme al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Porta per títol ‘El turisme en l’economia i la societat a la demarcació de Tarragona’ i té per objectiu generar informació objectiva sobre la importància i el pes del turisme a la demarcació, desenvolupar activitats que posin de manifest la incidència estratègica del turisme i elaborar continguts científics que permetin una acció permanent per part de la FEHT.

En una entrevista a ‘Carrer Major’, el president de la FEHT, Eduard Farriol, ha explicat que, malgrat esdevenir un dels principals motors econòmics del nostre territori, fins ara no s’havia elaborat cap estudi d’aquestes característiques, i les xifres amb les quals es treballava eren “estimatives”. La idea d’aquest projecte pioner, doncs, és “recopilar xifres clares, analitzar-les, fer-les públiques, i traslladar-se a les administracions amb la voluntat final de millorar l’oferta del territori”.

La sostenibilitat, la qualitat de la destinació, la mobilitat, i l’atracció i retenció de talents esdevindran els pilars bàsics de l’estudi.

D’entre aquests temes de debat, Eduard Farriol ha destacat la sostenibilitat com una de les principals branques de treball. L’ha presentat com “el futur de la nostra societat”, i ha apuntat els esforços que han fet i estan fent els empresaris en aquest àmbit”.

El projecte s’ha presentat aquest dimecres al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Vila-seca. Té un pressupost de 29.000 euros anuals, i està previst que estigui enllestit al 2021.
Eduard Farriol, president de la FEHT
Eduard Farriol, president de la FEHT
Social
Et recomanem
Diada castellera de Festa Major
14 de setembre a les 18:00h. a la plaça del Pou
Amb: Joves de Valls, Minyons de Terrassa i C. d'Altafulla
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla