Notícies
Foto: Arxiu
26 de juliol del 2019
Un jutjat del Vendrell acumula set denúncies contra un professor de Roda de Berà per suposats abusos a menors
L’investigat es troba en llibertat sense fiança amb mesures cautelars després d’haver estat detingut en tres ocasions
Un jutjat del Vendrell acumula set denúncies interposades contra un professor de Roda de Berà per suposats abusos a menors d’entre 11 i 13 anys. L’última denúncia és del maig d’aquest 2019 i a l’home se l’ha arribat a detenir fins en tres ocasions. En tots els casos s’ha decretat la seva llibertat sense fiança, amb mesures cautelars, que són bàsicament compareixences en seu judicial, però no ordres d’allunyament ni tampoc que el professor hagi de deixar d’impartir classes a l’acadèmia de repàs. La titular del jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 del Vendrell, que concentra tots els casos, ha emès una interlocutòria on recull que la Fiscalia en cap moment havia sol•licitat ingrés a presó ni cap altra mesura cautelar sobre ell.

Enmig del rebombori pel fet que aquest professor de Roda de Berà investigat per suposats abusos a menors segueixi en actiu, la interlocutòria judicial, amb data del 17 de juliol, deixa clar que aquest jutjat és el que concentra totes les denúncies fins ara presentades contra el mestre, que finalment ha decidit deixar de fer classes, disposa d’una baixa mèdica i tancarà l’acadèmia el dia 31 d’aquest mes de juliol, segons la interlocutòria. La jutgessa posa ordre a les causes obertes que hi ha hagut fins ara contra aquest professor, amb un total de set menors que serien víctimes d’abusos, entre els anys 2013 i 2018.

Inicialment, un jutjat de Tarragona investigava una denúncia que afectava cinc menors d’edat. El professor va ser detingut i posat en llibertat. Donat que els casos se situaven a Roda de Berà, la causa es va inhibir a un jutjat del Vendrell el febrer del 2018. El jutjat d’instrucció número 6 de Tarragona va tornar a rebre una altra denúncia d’una altra possible menor víctima d’abusos per part del mateix professor que també es va inhibir al jutjat 4 del Vendrell, donat que tenia les diligències obertes. El darrer cas es va denunciar aquesta Setmana Santa. Segons les menors, l’investigat, mentre feia classe, els hauria tocat les seves parts íntimes, en concret els pits i genitals per sobre de la roba.

L’investigat es va acollir inicialment, en les seves tres detencions, al seu dret a no declarar. Segons la interlocutòria, l’home nega rotundament els fets que se li imputen. La jutgessa tampoc veu risc de fuga de l’investigat. “Ha justificat el seu arrelament al municipi i la integració en un entorn familiar estable”, recull la intercolutòria. La jutgessa retreu el “canvi de criteri” a darrera hora de fiscalia i que ara reclami mesures cautelars perquè el professor no pugui seguir exercint, com ara presó preventiva i la prohibició d’atansar-se o contactar amb unes menors. En aquest toc d’atenció, la jutgessa etziba que s’argumenti un “nou fet de rellevància per al procés”, però opina que el Ministeri Fiscal podria haver-se deixat “arrossegar” per la “marea de la pressió mediàtica”.
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Campionat Màster Espanyol de Scrabble
28 i 29 de setembre al Centre d'Entitats
Organitza: Club Scrabble Altafulla
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla