Notícies
Foto: Fermí Carré
29 de juliol del 2019
L’aquarel·lista Fermí Carré exposa “Un tomb per Tarragona” al Fòrum d’Altafulla
La mostra s’inaugura aquest dijous 1 d’agost i es podrà visitar fins el dia 12, de dilluns a divendres, de 18:30 a 21:30h; i els dissabtes i diumenges, d’11:30 a 14:00h, i de de 18:30 a 21:30h
El Fòrum d’Altafulla, a la plaça de l’Església, 2, acollirà a partir d’aquest dijous 1 d’agost l’exposició “Un tomb per Tarragona”, de l’aquarel·lista Fermí Carré.

Fermí Carré ens sorprèn cada any amb aquarel·les d’una temàtica diferent. L’any passat va celebrar en aquest mateix espai els 20 anys d’exposar al Fòrum, i aquest any ho fa amb una temàtica centrada en els carrers de la ciutat de Tarragona. En declaracions a aquesta casa, assegura que “qui vulgui fer un tomb per Tarragona haurà de fer un tomb per Altafulla”.

Les últimes exposicions de Fermí Carré al Fòrum van ser purament altafullenques amb pintures sobre la platja d’Altafulla i el passeig de Botigues de Mar, l’indret màgic de Tamarit i els seus voltants, la desembocadura del riu Gaià i tot el seu entorn d’un gran valor paisatgístic i ecològic, entre d’altres.

En aquesta nova exposició, l’aquarel·lista de Vinaixa torna a pintar Tarragona, i ho fa pels quatre costats, com bé ho reflecteix el llibre publicat per Arola Editors (2012) amb el títol “Tots els carrers de la Part Alta de Tarragona”, que va ser el resultat d’una exposició feta al Port de Tarragona amb 108 obres.

Carré reflecteix tots els carrers i carrerons, places i placetes de la part alta de la ciutat, tots els racons del port i del Serrallo, la Rambla Nova i el Balcó del Mediterrani, mostres i testimonis també de les festes tradicionals de Santa Tecla i Sant Magí, les colles castelleres de la ciutat i els seus castells, el seguici, amb els majestuosos gegants i la coloraina dels cap-grossos, sense obviar el bestiari típic amb la seva Víbria llançant guspires a dojo.
Fermí Carré encadena 21 anys seguits exposant a Altafulla i mai ha perdut la il·lusió de pintar els racons més atractius de la vila i dels pobles que l’envolten. Això sí, reconeix que aquestes dues dècades li han passat molt ràpid i que nota el pas dels anys, amb el record de la primera exposició a la memòria.

Fermí Carré Jové és “l’aquarel·lista cronista de la ciutat”, com l’ha qualificat més d’un crític d’art en més d’una ocasió. Les exposicions les presenta amb una frase que en el seu dia va escriure el mestre de periodistes i crític d’art, Vicente V. Alegret, amb motiu d’una de les exposicions fetes a la ciutat: “l’obra de Fermí Carré és la d’una aquarel·la molt treballada i detallista, amb un predomini del dibuix i una composició sempre perfectament ordenada, buscant en tot moment el color i la llum que transmet el nostre sol mediterrani. Les seves aquarel·les evidencien un treball ple de naturalitat, il·lustrant una narrativa que intenta sempre ser la correcta, i que ofereix una matisada gradació de colors, de transparències, de veladures i el nervi d’unes taques coloristes...”.

L’exposició "Un tomb per Tarragona" es podrà visitar fins el dia 12, de dilluns a divendres, de dos quarts de 7 de la tarda a dos quarts de 10 del vespre; i els dissabtes i diumenges, de dos quarts de 12 del matí a 2 del migdia, i de dos quarts de 7 de la tarda a dos quarts de 10 de vespre.
Fermí Carré, aquarel·lista
Fermí Carré, aquarel·lista
Social
Et recomanem
Arribada de Sa Majestat Carnestoltes
20 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb cercavila, xaranga, degustació de truites i música
1a Rua de Carnaval
22 de febrer a les 21:00h. des del carrer de la Bassa
I tot seguit, Ball a l'envelat del Comunidor
2a Rua de Carnaval
23 de febrer a les 17:00h. des del carrer de la Bassa
I en acabar, Guerra del Confeti a la plaça del Pou
Enterrament de la sardina
26 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb la participació del Grup de Diables d'Altafulla