Notícies
Foto: Fermí Carré
29 de juliol del 2019
L’aquarel·lista Fermí Carré exposa “Un tomb per Tarragona” al Fòrum d’Altafulla
La mostra s’inaugura aquest dijous 1 d’agost i es podrà visitar fins el dia 12, de dilluns a divendres, de 18:30 a 21:30h; i els dissabtes i diumenges, d’11:30 a 14:00h, i de de 18:30 a 21:30h
El Fòrum d’Altafulla, a la plaça de l’Església, 2, acollirà a partir d’aquest dijous 1 d’agost l’exposició “Un tomb per Tarragona”, de l’aquarel·lista Fermí Carré.

Fermí Carré ens sorprèn cada any amb aquarel·les d’una temàtica diferent. L’any passat va celebrar en aquest mateix espai els 20 anys d’exposar al Fòrum, i aquest any ho fa amb una temàtica centrada en els carrers de la ciutat de Tarragona. En declaracions a aquesta casa, assegura que “qui vulgui fer un tomb per Tarragona haurà de fer un tomb per Altafulla”.

Les últimes exposicions de Fermí Carré al Fòrum van ser purament altafullenques amb pintures sobre la platja d’Altafulla i el passeig de Botigues de Mar, l’indret màgic de Tamarit i els seus voltants, la desembocadura del riu Gaià i tot el seu entorn d’un gran valor paisatgístic i ecològic, entre d’altres.

En aquesta nova exposició, l’aquarel·lista de Vinaixa torna a pintar Tarragona, i ho fa pels quatre costats, com bé ho reflecteix el llibre publicat per Arola Editors (2012) amb el títol “Tots els carrers de la Part Alta de Tarragona”, que va ser el resultat d’una exposició feta al Port de Tarragona amb 108 obres.

Carré reflecteix tots els carrers i carrerons, places i placetes de la part alta de la ciutat, tots els racons del port i del Serrallo, la Rambla Nova i el Balcó del Mediterrani, mostres i testimonis també de les festes tradicionals de Santa Tecla i Sant Magí, les colles castelleres de la ciutat i els seus castells, el seguici, amb els majestuosos gegants i la coloraina dels cap-grossos, sense obviar el bestiari típic amb la seva Víbria llançant guspires a dojo.
Fermí Carré encadena 21 anys seguits exposant a Altafulla i mai ha perdut la il·lusió de pintar els racons més atractius de la vila i dels pobles que l’envolten. Això sí, reconeix que aquestes dues dècades li han passat molt ràpid i que nota el pas dels anys, amb el record de la primera exposició a la memòria.

Fermí Carré Jové és “l’aquarel·lista cronista de la ciutat”, com l’ha qualificat més d’un crític d’art en més d’una ocasió. Les exposicions les presenta amb una frase que en el seu dia va escriure el mestre de periodistes i crític d’art, Vicente V. Alegret, amb motiu d’una de les exposicions fetes a la ciutat: “l’obra de Fermí Carré és la d’una aquarel·la molt treballada i detallista, amb un predomini del dibuix i una composició sempre perfectament ordenada, buscant en tot moment el color i la llum que transmet el nostre sol mediterrani. Les seves aquarel·les evidencien un treball ple de naturalitat, il·lustrant una narrativa que intenta sempre ser la correcta, i que ofereix una matisada gradació de colors, de transparències, de veladures i el nervi d’unes taques coloristes...”.

L’exposició "Un tomb per Tarragona" es podrà visitar fins el dia 12, de dilluns a divendres, de dos quarts de 7 de la tarda a dos quarts de 10 del vespre; i els dissabtes i diumenges, de dos quarts de 12 del matí a 2 del migdia, i de dos quarts de 7 de la tarda a dos quarts de 10 de vespre.
Fermí Carré, aquarel·lista
Fermí Carré, aquarel·lista
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Campionat Màster Espanyol de Scrabble
28 i 29 de setembre al Centre d'Entitats
Organitza: Club Scrabble Altafulla
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla