Notícies
Foto: Bibliomar
30 de juliol del 2019
El concurs “Les tortugues lectores” de la Bibliomar, una proposta per incentivar la lectura entre els infants
Els nens i nenes que més llibres llegeixin rebran un obsequi en forma de llibres perquè continuïn llegint a casa
La Bibliomar d’Altafulla segueix a ple rendiment aquests dies en els quals no cessen els tallers i els contacontes, i les altres activitats alternatives que fan les delícies dels infants del poble i els que passen les seves vacances a la vila. Una de les propostes més importants i que manté la veritable essència d’una biblioteca és el concurs de lectura que va començar el 15 de juliol i que s’estendrà fins al 16 d’agost.

La seva finalitat no és cap altra que incentivar la lectura en els més petits, explica la responsable de la Bibliomar, Rosalia Ciuró. L’activitat consisteix en què els nens i nenes llegeixin un llibre i després omplin una fitxa que dipositaran dins d’una tortuga de plàstic. L’últim dia del concurs, els que més llibres hagin llegit i en conseqüència, hagin omplert més fitxes, rebran un obsequi per part de la Bibliomar.

La Bibliomar fa diversos anys que repeteix el concurs de lectura, perquè és una proposta que funciona i compleix la seva finalitat. Enguany, les responsables han decidit que la temàtica del concurs siguin les tortugues arran d’una visita de Joan Vives, responsable de l’Associació Medioambiental de l’Hort de la Sínia, en la qual va explicar les diferents tortugues que es poden trobar a Altafulla i els voltants. Com no podia ser d’una altra manera, la contacontes Pepi Miró va aprofitar l’avinentesa per fer un conte sobre les tortugues.

El divendres 16 d’agost finalitzarà el concurs de lectura i els infants que més llibres hagin llegit rebran un obsequi de llibres perquè segueixin emprant la lectura a casa. Mentrestant, la Bibliomar segueix la seva programació habitual i aquest dimarts, a les 6 de la tarda, realitza un taller perquè els més petits aprenguin a fer barquetes de platja.
Rosalia Ciuró, responsable de la Bibliomar
Rosalia Ciuró, responsable de la Bibliomar
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Campionat Màster Espanyol de Scrabble
28 i 29 de setembre al Centre d'Entitats
Organitza: Club Scrabble Altafulla
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla