Notícies
Foto: Google
31 de juliol del 2019
Els treballadors de la presó de Mas d’Enric reclamen solucions per eradicar les agressions que pateixen
El nombre d’agressions i incidents a les presons de Catalunya no ha parat de créixer des del 2016 per la manca de personal
Els treballadors de la presó de Mas d’Enric del Catllar estan vivint un 2019 molt difícil pel nombre d’agressions que estan rebent per part dels presos, que s’ha multiplicat per quatre en el que va d'any en comparació amb el mateix període del 2018 i, tot i la gravetat que contrau, està molt lluny de solucionar-se.

Tot plegat radica en la manca de personal del centre penitenciari. I és que un treballador es pot trobar en la tessitura d’haver de vigilar 100 presos al gimnàs, per exemple. José Antonio del Castillo, delegat de Comissions Obreres a Mas d’Enric, ha passat pels micròfons de ‘Carrer Major’ per denunciar una situació que ve de lluny, des de l’obertura de la presó.

Des de Tarragona mantenen diverses reunions amb la Federació de Barcelona, que "és conscient de la pèssima situació que viuen els treballadors" de la presó del Catllar. Malauradament, les seves peticions a la Generalitat de Catalunya "mai han arribat a bon port", reconeix José Antonio del Castillo. Mentrestant, les agressions i les baixes laborals a Mas d’Enric continuen creixent sense cessar.

El problema de les agressions no és exclusiu a Mas d’Enric, sinó que també es viu en altres centres penitenciaris de Catalunya. El nombre d’aquestes creix any rere any, com així remarca el delegat de Comissions Obreres a Mas d’Enric.

El sindicat té ben clar quines serien les solucions per disminuir o eradicar l’allau d’agressions als treballadors, i aquestes implicarien augmentar el personal, estabilitzar les plantilles i treure oposicions, perquè ara mateix hi ha 700 interins a Catalunya. A més, reconèixer els treballadors de les presons com agents de l’autoritat i no com agents administratius, la qual cosa suposaria una pena de quatre anys de presó i una multa a l'intern per cada agressió.
José Antonio del Castillo, delegat de Comissions Obreres a Mas d'Enric
José Antonio del Castillo, delegat de Comissions Obreres a Mas d'Enric
José Antonio del Castillo, delegat de Comissions Obreres a Mas d'Enric
Social
Et recomanem
Presentació del Pla de Gestió de la Platja d'Altafulla
29 de febrer a les 10:00h. a la sala de plens de l'Ajuntament
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Visites guiades al Castell d'Altafulla
29 de febrer de 10:00h. a 14:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme d’Altafulla
Jornada de voluntariat forestal
29 de febrer a les 10:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec
8-M: Dia Internacional de les Dones
Durant tot el mes de març
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat