Notícies
Foto: Cedida
07 d'agost del 2019
La Guardia Civil desmantella una plantació de marihuana amb més de 803 plantes a la Pobla de Montornès
La col·laboració ciutadana, els aires condicionats a l’exterior de l’habitatge i la forta olor a cànnabis han estat els indicis que han permès als agents resoldre el cas amb èxit
La Guàrdia Civil del Vendrell ha desmantellat una plantació de marihuana amb més de 803 plantes a l’interior d’un habitatge de la urbanització “Los Almendros”, a la Pobla de Montornès. El propietari, un home de 42 anys i veí del municipi, ha estat detingut com a responsable de la plantació, per l’emissió d’un delicte de tràfic de drogues i per defraudar el flux elèctric.

La investigació va iniciar-se el passat mes de juliol, en tenir coneixement d’aquesta plantació de marihuana, gràcies a la col·laboració ciutadana. Una vegada va rebre aquesta informació, la Guàrdia Civil va establir nombrosos dispositius per verificar-la, i posteriorment, identificar i detenir al responsable.

Els agents van trobar indicis en un habitatge que tenia diversos elements a l’exterior, com aires condicionats i extractors d’aire, que normalment s’utilitzen per cultivar les plantacions de marihuana. La forta olor a cànnabis que rodejava la llar va ser l’altre indici evident perquè engeguessin l’operatiu.

L’habitatge estava vigilat per tres gossos de la raça rottweiler. El seu propietari, veí de la Pobla de Montornès, havia realitzat obres recentment, reservant una mínima superfície per habitar, mentre que la resta havia estat preparada per acollir la plantació de marihuana. Aquesta, que ocupava 150 metres quadrats, es trobava darrere d’una paret artificial al fons del garatge, i el seu accés exigia passar per tres portes de seguretat.

El responsable va ser detingut per un presumpte delicte contra la salut pública i per punxar el subministrament d’electricitat. Després de declarar en les dependències policials, els agents el van posar en llibertat a disposició de jutge en funcions de guàrdia del Vendrell.
Social
Et recomanem
Presentació del Pla de Gestió de la Platja d'Altafulla
29 de febrer a les 10:00h. a la sala de plens de l'Ajuntament
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Visites guiades al Castell d'Altafulla
29 de febrer de 10:00h. a 14:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme d’Altafulla
Jornada de voluntariat forestal
29 de febrer a les 10:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec
8-M: Dia Internacional de les Dones
Durant tot el mes de març
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat