Notícies
Foto: Cedida
07 d'agost del 2019
La Guardia Civil desmantella una plantació de marihuana amb més de 803 plantes a la Pobla de Montornès
La col·laboració ciutadana, els aires condicionats a l’exterior de l’habitatge i la forta olor a cànnabis han estat els indicis que han permès als agents resoldre el cas amb èxit
La Guàrdia Civil del Vendrell ha desmantellat una plantació de marihuana amb més de 803 plantes a l’interior d’un habitatge de la urbanització “Los Almendros”, a la Pobla de Montornès. El propietari, un home de 42 anys i veí del municipi, ha estat detingut com a responsable de la plantació, per l’emissió d’un delicte de tràfic de drogues i per defraudar el flux elèctric.

La investigació va iniciar-se el passat mes de juliol, en tenir coneixement d’aquesta plantació de marihuana, gràcies a la col·laboració ciutadana. Una vegada va rebre aquesta informació, la Guàrdia Civil va establir nombrosos dispositius per verificar-la, i posteriorment, identificar i detenir al responsable.

Els agents van trobar indicis en un habitatge que tenia diversos elements a l’exterior, com aires condicionats i extractors d’aire, que normalment s’utilitzen per cultivar les plantacions de marihuana. La forta olor a cànnabis que rodejava la llar va ser l’altre indici evident perquè engeguessin l’operatiu.

L’habitatge estava vigilat per tres gossos de la raça rottweiler. El seu propietari, veí de la Pobla de Montornès, havia realitzat obres recentment, reservant una mínima superfície per habitar, mentre que la resta havia estat preparada per acollir la plantació de marihuana. Aquesta, que ocupava 150 metres quadrats, es trobava darrere d’una paret artificial al fons del garatge, i el seu accés exigia passar per tres portes de seguretat.

El responsable va ser detingut per un presumpte delicte contra la salut pública i per punxar el subministrament d’electricitat. Després de declarar en les dependències policials, els agents el van posar en llibertat a disposició de jutge en funcions de guàrdia del Vendrell.
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Campionat Màster Espanyol de Scrabble
28 i 29 de setembre al Centre d'Entitats
Organitza: Club Scrabble Altafulla
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla