Notícies
Foto: AFARÀ Ancestors
09 d'agost del 2019
AFARÀ Ancestors porta la música afrocubana al cicle Altafujazz aquest divendres 9 d’agost
Els assistents al recital que tindrà lloc a la Pallissa de l’Era del Senyor gaudiran d’un maridatge de vi de la DO Terra Alta i un tast gastronòmic
El cicle Altafujazz torna aquest divendres 9 d’agost amb la màgia i el ritme de la música afrocubana d’AFARÀ Ancestors, que a partir de les 9 del vespre presentaran el seu primer disc, ‘Ilé Mi’ (2018), a l’exterior de la Pallissa de l’Era del Senyor.

AFARÀ Ancestors està format per Luís Cojal, veu solista i contrabaix; Baba Maig, a la carbassa; i Adama Kone, a l’ngoni. Tots tres formen el grup original, però en aquesta ocasió s’acompanyaran d’Aurelio Pyri, que s’encarrega d’aportar la percussió afrocubana. En la gravació del seu disc també cal remarcar la figura de Gorka Benítez, posant el punt jazzístic de l’àlbum amb la flauta i el saxo, que malauradament no serà present en el concert d’aquesta nit a Altafulla.

Toni Pla, director artístic de l’Altafujazz, ha explicat en declaracions a aquesta casa que AFARÀ Ancestors desenvolupa un tipus de música que, amb els seus instruments, “fan aflorar en el públic el ritme ancestral que porta dins”. Tanmateix, ha assegurat que en la segona cançó, el nostre cos ja no pot aturar-se.

El director artístic també ha recordat que aquesta música afrocubana servia per comunicar-se entre les persones i els pobles. També ha recomanat que la gent es deixi emportar per la música del grup barceloní, “per deixar sortir el ritme ancestral que portem dins i que és natural”. En definitiva, una experiència excitant que cap persona es pot perdre.

Els assistents al recital d’aquesta nit, a les 9 del vespre a la Pallissa de l’Era del Senyor, gaudiran la música d’AFARÀ Ancestors acompanyada d’un maridatge de vi DO Terra Alta i un tast gastronòmic.
Toni Pla, director artístic de l'Altafujazz
Toni Pla, director artístic de l'Altafujazz
Social
Et recomanem
Diada castellera de Festa Major
14 de setembre a les 18:00h. a la plaça del Pou
Amb: Joves de Valls, Minyons de Terrassa i C. d'Altafulla
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla