Notícies
Foto: AFARÀ Ancestors
09 d'agost del 2019
AFARÀ Ancestors porta la música afrocubana al cicle Altafujazz aquest divendres 9 d’agost
Els assistents al recital que tindrà lloc a la Pallissa de l’Era del Senyor gaudiran d’un maridatge de vi de la DO Terra Alta i un tast gastronòmic
El cicle Altafujazz torna aquest divendres 9 d’agost amb la màgia i el ritme de la música afrocubana d’AFARÀ Ancestors, que a partir de les 9 del vespre presentaran el seu primer disc, ‘Ilé Mi’ (2018), a l’exterior de la Pallissa de l’Era del Senyor.

AFARÀ Ancestors està format per Luís Cojal, veu solista i contrabaix; Baba Maig, a la carbassa; i Adama Kone, a l’ngoni. Tots tres formen el grup original, però en aquesta ocasió s’acompanyaran d’Aurelio Pyri, que s’encarrega d’aportar la percussió afrocubana. En la gravació del seu disc també cal remarcar la figura de Gorka Benítez, posant el punt jazzístic de l’àlbum amb la flauta i el saxo, que malauradament no serà present en el concert d’aquesta nit a Altafulla.

Toni Pla, director artístic de l’Altafujazz, ha explicat en declaracions a aquesta casa que AFARÀ Ancestors desenvolupa un tipus de música que, amb els seus instruments, “fan aflorar en el públic el ritme ancestral que porta dins”. Tanmateix, ha assegurat que en la segona cançó, el nostre cos ja no pot aturar-se.

El director artístic també ha recordat que aquesta música afrocubana servia per comunicar-se entre les persones i els pobles. També ha recomanat que la gent es deixi emportar per la música del grup barceloní, “per deixar sortir el ritme ancestral que portem dins i que és natural”. En definitiva, una experiència excitant que cap persona es pot perdre.

Els assistents al recital d’aquesta nit, a les 9 del vespre a la Pallissa de l’Era del Senyor, gaudiran la música d’AFARÀ Ancestors acompanyada d’un maridatge de vi DO Terra Alta i un tast gastronòmic.
Toni Pla, director artístic de l'Altafujazz
Toni Pla, director artístic de l'Altafujazz
Social
Et recomanem
Arribada de Sa Majestat Carnestoltes
20 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb cercavila, xaranga, degustació de truites i música
1a Rua de Carnaval
22 de febrer a les 21:00h. des del carrer de la Bassa
I tot seguit, Ball a l'envelat del Comunidor
2a Rua de Carnaval
23 de febrer a les 17:00h. des del carrer de la Bassa
I en acabar, Guerra del Confeti a la plaça del Pou
Enterrament de la sardina
26 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb la participació del Grup de Diables d'Altafulla