Notícies
Foto: Ajuntament de Roda de Berà
09 d'agost del 2019
Roda de Berà dona a conèixer el programa de la seva Festa Major, del 21 al 26 d’agost
El pregó anirà a càrrec de Pau Garriga, alumne de l’Institut Roda de Berà amb el millor expedient acadèmic del curs, Carla Camps, campiona de vela, i Remei Gavaldà, presidenta del Club Atlètic Roda de Berà
Roda de Berà encetarà la Festa Major de Sant Bartomeu el dimecres 21 d’agost, que s’allargarà fins al dilluns 26 d’agost, i de la qual ja es coneix el seu programa. Cal destacar, però, que la programació contempla activitats prèvies des del dijous 15. Entre els actes previs hi ha les curses de Festa Major, la shopping night o la Festa Jove, que tindran lloc el dissabte 17. Els actes de Festa Major compten amb la col·laboració de nombroses d’associacions i persones del municipi, les quals hi participen de forma activa.

Durant els sis dies de festa gran hi haurà actes per a tothom: des d’activitats infantils fins a la festa dels jubilats, passant per concerts, tallers, exhibició de balls i de gimnàstica aeròbica, tobogan gegant d’aigua, bitlles, correfoc, espectacle de varietats o ballada de sardanes, entre molts altres actes.

Tots els dies de la Festa Major, com és habitual els últims anys, la Zona Firal –al costat del Camp de Futbol- acollirà diversos espectacles i concerts, on també s’hi podran trobar nombrosos bars i parades que oferiran menjar i begudes de tota mena.

La tarda del divendres 23, el balcó de l’Ajuntament serà l’escenari del pregó de Festa Major. Aquest any anirà a càrrec de Pau Garriga, alumne de l’Institut Roda de Berà amb el millor expedient acadèmic del curs, Carla Camps, campiona de vela, i Remei Gavaldà, presidenta del Club Atlètic Roda de Berà. També comptarà amb l’actuació dels Falcons de Vilafranca i els versots i la tronada dels Diables de Roda de Berà.

El dissabte 24 d’agost, dia de Sant Bartomeu, tindrà lloc el tradicional seguici del Pa Beneït. Previ a la sortida, que serà a quarts d’11 des del Poliesportiu, hi haurà matinades a càrrec dels grallers ‘Com feia...?’ i toc de festa des del campanar. La sortida del Pa Beneït estarà encapçalada pels majorals, seguits de totes les parelles participants, de les autoritats, i de diferents entitats i elements festius, acompanyats per la Cobla Principal de Tarragona. Es dirigiran cap a l’església per iniciar el seguici pels carrers del municipi. En acabar la missa, tindrà lloc la tradicional subhasta de la coca del Goig, coca beneïda en ofrena als fruits de la terra.

Una altra de les tradicions que no faltarà per la Festa Major serà el concert i gran ball amb l’orquestra Meravella, present a Roda de Berà des de fa molts anys. El punt final el posarà la cantada d’havaneres, a càrrec del grup ‘Xarxa’, el dilluns 26 a les 7 de la tarda. En acabar, hi haurà animació amb xaranga fins a la zona esportiva Nou Roda, on el Ball de Diables farà l’espectacle pirotècnic que acomiadarà la Festa Major de Sant Bartomeu.
Social
Et recomanem
Arribada de Sa Majestat Carnestoltes
20 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb cercavila, xaranga, degustació de truites i música
1a Rua de Carnaval
22 de febrer a les 21:00h. des del carrer de la Bassa
I tot seguit, Ball a l'envelat del Comunidor
2a Rua de Carnaval
23 de febrer a les 17:00h. des del carrer de la Bassa
I en acabar, Guerra del Confeti a la plaça del Pou
Enterrament de la sardina
26 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb la participació del Grup de Diables d'Altafulla