Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
12 d'agost del 2019
La tempesta registra 39 litres/m2 a Altafulla i diverses incidències a la platja, la Via Augusta i l’avinguda Marquès de Tamarit
Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla INUNCAT després de les intenses pluges caigudes en poc més de mitja hora la passada matinada a tot el territori
La tempesta d’aquest dilluns entre les 3 i les 4 de la matinada ha provocat diverses incidències a Altafulla, i la Policia Local i la Brigada Municipal treballen des de primera hora del matí per tornar a la normalitat al més aviat possible. I és que a Altafulla s’han registrat un total de 39 litres/m2, segons dades de l’Observatori Meteorològic Hort de la Sínia – Tamarit, que han caigut en poc més de mitja hora.

La primera incidència d’aquest xàfec d’agost que s’ha detectat ha estat la inundació del carrer Via Augusta, a Baix a Mar, un fet força habitual en dies de pluges fortes i que ha portat la Policia Local a tallar la circulació de vehicles a partir d’un quart de 4 de la matinada.

Poc després, cap a tres quarts de 4, els mateixos agents han trobat un gran volum de pedres enmig de l’Avinguda Marquès de Tamarit, al punt que connecta el vial amb la rotonda del Puntet. Segons fonts del cos policial es desconeix d’on provenien, tot i que la hipòtesi més probable és que les riuades que ha provocat la pluja les hi hagin portat.

Per tot plegat, ha explicat el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, en aquesta casa, diversos equips de la Brigada Municipal dediquen la jornada laboral d’aquest dilluns i part de la del dimarts a resoldre les incidències més conflictives.

Un dels punts on més s’ha notat la força de l’aigua ha estat a la platja. En aquest cas, però, no a causa del temporal de mar, sinó de l’aigua de la pluja que baixava amb força i buscava el nivell més baix per traspassar el banc de sorra. De fet, des del passeig de Botigues de Mar és visible aquest matí com l’aigua de pluja ha mogut la sorra, les passarel·les i altres elements del mobiliari urbà. Jordi Molinera, això sí, ha explicat que, a diferència d’altres vegades, el consistori no té constància de què en aquesta ocasió hi hagi hagut abocaments d’aigües fecals al mar.

Els xàfecs d’aquesta matinada, que han superat els 40 litres/m2 en 30 minuts a molts punts del Camp de Tarragona, i la previsió de les pròximes hores, ha fet que Protecció Civil de la Generalitat hagi activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT).

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut 21 avisos relacionats amb les pluges, principalment per inundacions, a la comarca del Tarragonès. En el global del país ha rebut 255 avisos, i el Garraf i el Baix Llobregat són les comarques que més han patit els efectes de la pluja, on s’han produït 118 i 60 avisos.

Davant aquesta situació de precipitacions, Protecció Civil de la Generalitat recomana informar-se de la situació meteorològica i les possibles afectacions que poden trobar-se abans de sortir de casa. En aquest sentit, remarca que cal extremar les precaucions a l’entorn de rius i rieres perquè poden portar un volum d’aigua abundant i convertir-se en una zona extremadament perillosa.
Tanmateix, també aconsella no romandre prop de lleres, rius i guals, i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades, i no aparcar els cotxes en zones inundables o torrents secs.

Pel que fa aquelles persones que han de conduir, el Servei Català de Trànsit recomana augmentar la distància de seguretat, reduir la velocitat, comprovar durant la marxa que els frens funcionen, i no travessar zones inundades. Si el vehicle pateix aiguaplaning, no s’ha de frenar ni accelerar, sinó que el millor remei és moderar la velocitat. Si aquest no disposa de frens ABS, cal frenar amb suavitat, i si en té, frenar amb decisió.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Encesa dels llums de Nadal i inauguració del pessebre
13 de desembre a les 18:00h. a l'ajuntament
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Actes solidaris amb La Marató de TV3
Des del dia 6 i fins al 19 de desembre
Consulta el programa a: www.altafulla.cat
Contacontes: En Pepitu va a viure a la biblioteca per Nadal
19 de desembre a les 17:00h. a la biblioteca
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Visites al Castell d'Altafulla
Cada primer dimarts i últim dissabte de mes
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme d’Altafulla