Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
12 d'agost del 2019
La diversitat de temàtiques i la part pedagògica dels autors marca la inauguració de l’Exposició Col·lectiva del Cercle Artístic d’Altafulla
El consistori ajudarà a difondre i visualitzar el treball dels membres de l’entitat i impulsarà propostes per treballar a les escoles
El Cercle Artístic d’Altafulla va inaugurar el passat dissabte 10 d’agost l’Exposició Col·lectiva que realitza anualment en aquestes dates, coincidint amb la Fira d’Artesans, i que aplega les
obres dels pintors i artistes que formen part de l’entitat al Museu Etnogràfic d’Altafulla.

Salvador Anton, president del Cercle Artístic d’Altafulla, explica en declaracions a aquesta casa que un dels trets més interessants de l’exposició són les diverses temàtiques que presenta. I és que més enllà dels habituals dibuixos que traslladen els paisatges de la vila al paper, els visitants també poden trobar altres tipus d’obres com les de “la figura humana tractada amb vessants diferents”.

Tanmateix, Salvador Anton torna a destacar la part pedagògica de l’exposició, aquella que representa “la forma en què l’artista interpreta allò que veu”. Aquesta vessant fa possible que els pintors d’avui dia, els que formen part de l’entitat, es diferenciïn dels artistes que els van precedir i les diferents formes que tenien de pintar.

La regidora de Cultura a l’Ajuntament d’Altafulla, Gemma Maymó, destaca que a la vila “hi ha gent amb inquietud artística que hem de valorar” i que té ganes d’exposar, com demostren amb aquesta i les altres tres exposicions que fan anualment. Per la seva part, el consistori els ajudarà a fer difusió i visualitzar el seu treball, i impulsarà propostes per treballar a les escoles la part pedagògica que remarca Salvador Anton.

Els artistes del Cercle Artístic d’Altafulla que prenen part en aquesta exposició són Laura Pijuan, Joan Casas, Plasin, Marta Balaña, Salvador Anton, Marcel Socies, Ana Soldevilla, Joan Ciuró, Jordi Borràs, Orion Leim, Chritina i J.M. Bellido.

L’Exposició Col·lectiva del Cercle Artístic d’Altafulla romandrà oberta el dijous 15, el divendres 16, el dissabte 17 i el diumenge 18, coincidint amb la Fira d’Artesans, de 7 de la tarda a dos quarts de 10 del vespre.
Salvador Anton, director del Cercle Artístic d'Altafulla
Salvador Anton, director del Cercle Artístic d'Altafulla
Gemma Maymó, regidora de Cultura
Social
Et recomanem
'Tastets de natura: Els insectes de l’hort'
24 d'agost a les 11:00h. a l'Hort de la Sínia
Reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com. Preu: 5€
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 d'agost a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
32è Festival Internacional de Música d'Altafulla
Fins el 27 d'agost a la plaça de l'Església
Més informació a www.fimaltafulla.cat
Classes de pilates, ioga i txí-kung
De dilluns a divendres cada matí a la platja d'Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla