Notícies
Foto: Associació de veïns de Ferran
13 d'agost del 2019
Ferran enceta la seva Festa Major aquest dimecres 14 d’agost
La Cantada d’Havaneres, la xaranga, la cercavila popular i la diada castellera són les propostes més interessants del programa
Molts indrets del territori segueixen de festa. Després de Creixell, la Pobla de Montornès i la Móra, ara és el torn de Ferran, que aquest dimecres 14 d’agost enceta la seva Festa Major. El repic de campanes a les 12 del migdia marcarà l’inici d’una nova jornada festiva al nucli de Tarragona, que continuarà a la nit.

El primer dia de la Festa Major de Ferran promet emocions fortes. A les 10 de la nit tindrà lloc la sardinada popular, i a dos quarts de 12 es realitzarà la Cantada d’Havaneres a càrrec del grup Serra de Marina. Tot seguit, a la 1 de la matinada, la xaranga Estrella Band portarà la gresca dels veïns pels carrers del poble.

El dijous 15 d’agost, dia festiu a tot el país, es presenta ple de propostes. A dos quarts d’1 del migdia es durà a terme l’ofici solemne, i una hora després, el toc de vermut i l’homenatge a la 3a edat amb el concurs.

Més tard, a les 6, tindrà lloc la tarda de cultura popular amb els ‘Manotes’, els capgrossos i el Ball de Bastons Petit de la Riera de Gaià, l’Aligueta de Tarragona i l’Esbart Dansaire de Tarragona. La trobada clourà amb una xocolatada, a partir de les 7 de la tarda.

Mitja hora després començarà la diada castellera amb els Castellers d’Altafulla i els Xiquets de Tarragona. L’orquestra Slogan posarà la cirereta al pastís a la Festa Major amb el Ball de Nit a partir de dos quarts de 12.

Tot i això, el programa d’activitats s’allargarà fins el divendres 16 d’agost amb una sessió de Zumba Solidària a dos quarts de 8 de la tarda. Llavors sí, el veïnat de Ferran posarà el punt final a les seves festes i s’acomiadarà d’elles fins al pròxim any.
Social
Et recomanem
Visites guiades al Castell d'Altafulla
25 de gener de 09:00h. a 13:00h. des de la porta reixada
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426
I Jornada Local d'Educació
25 de gener de 09:30h. a 14:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec i La Tribu del Gaià
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de gener a les 11:00h. des del Club Marítim
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
9a Marxa Castells del Baix Gaià
16 de febrer a les 08:00h
Més informació a www.marxacastells.com