Notícies
31 d'octubre del 2014
Set de cada deu tarragonins en situació de vulnerabilitat tenen dificultats per pagar medicaments o no poden comprar-ne
Càritas Altafulla atén a dia d’avui una trentena de famílies, ja sigui per problemes d’alimentació, de medicaments, de factures, o de cerca de feina
La Creu Roja alerta de la relació creixent entre la crisi econòmica i l'empitjorament de la salut, tant física com emocional, de 8 de cada 10 persones en situació de vulnerabilitat que atén al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. La proporció supera en quatre punts la mitjana catalana del 76%, segons s'ha apuntat aquest dijous en la presentació del setè estudi de l'Observatori de Vulnerabilitat, que per primer cop analitza l'impacte de la crisi en la salut.

L'entitat humanitària adverteix que, arran la situació econòmica, la majoria de persones ateses han canviat els seus hàbits alimentaris i el 20% fan menys de tres àpats al dia. A més, 7 de cada 10 tenen dificultats per a costejar els medicaments o no poden comprar-los.

I és que les necessitats de les famílies cada cop en són més. No només dins de l’àmbit de l’alimentació pròpiament dit, sinó també en d’altres com poden ser la compra de medicaments, el pagament de factures, la manca d’aparells electrodomèstics, o la recerca de feina. A Altafulla, Càritas atén a dia d’avui una trentena de famílies, segons dades facilitades per la responsable de l’entitat, Carme Vives, D’aquestes, setze faran ús del Servei de Distribució d’Aliments (SDA) que s’ha de posar en marxa aquest mes de novembre.

La responsable de la seu altafullenca reconeix que la situació és “molt complicada”, i lamenta que cada dia reben persones noves, de totes les edats, que van a demanar la seva ajuda. De fet, en l’últim any ha crescut molt el nombre de persones necessitades al municipi, i Carme Vives reconeix que “per començar a veure la llum al final del túnel, ha de canviar e marc polític i econòmic”.

Escolta les declaracions de Carme Vives, responsable de Càritas Altafulla.
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Prevenció de Residus
Del 16 al 22 de novembre
Més informació a www.altafulla.cat
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
24 de novembre a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Inscripcions a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Taller naturalista amb les tres R
24 de novembre a les 11:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec
Dia Mundial contra la violència de gènere
Dilluns 25 de novembre
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat