Notícies
Foto: Ajuntament de Torredembarra
29 d'agost del 2019
La regidoria de Cultura i Patrimoni de Torredembarra inaugura l’exposició ‘Fang i Foc’ aquest dijous a les 19:30h
Es podrà visitar fins al 23 de setembre de dilluns a divendres, de 10h a 21h, i els dissabtes 7 i 14 de setembre de 1:30h a 20:30h
La regidoria de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Torredembarra ha dissenyat una exposició sobre la indústria i art de la ceràmica al municipi al segle XX, i que té per nom ‘Fang i foc’. L’objectiu d’aquesta proposta és recuperar la memòria històrica de la indústria de la ceràmica torrenca, tal com ha explicat la regidora de Cultura i Patrimoni, Núria Batet.

Els materials exposats són de diferents propietaris i han estat cedits temporalment per a aquesta mostra. La gran quantitat de material existent permetrà plantejar-se l’organització d’exposicions monogràfiques més endavant, segons la regidora Núria Batet.

La indústria i art de la ceràmica ha tingut una important presència a Torredembarra durant el segle XX, amb tallers i fàbriques molt diverses. En aquesta exposició es pretén donar a conèixer la tècnica i els productes de la ceràmica en els diversos usos que tenien en els tallers torrencs.

D’una banda, estan els terrissaires o cànters a Cal Canter i el Cantiner Recasens, o el ‘Rierenc’ establert al Castell; productes refractaris a Refractaris Llovet; i la ceràmica artística a Ceràmica Tamarit, Ceràmica Valls i Ceràmica de Janet Salvat i Agustí Llauradó.

L’exposició s’inaugura aquest dijous, a dos quarts de 8 de la tarda, i es podrà visitar fins al 23 de setembre, de dilluns a divendres, de 10 del matí a dos quarts de 9 del vespre (accés pel Pati del Castell). També els dissabtes 7 i 14 de setembre, de dos quarts de 6 de la tarda a dos quarts de 9 del vespre (accés pel carrer del camí de l’Era).

El comissariat de l’exposició ha anat a càrrec de Lluís Català i Joaquim Nolla i ha comptat amb la col·laboració del Centre d’Estudis Sinibald de Mas i l’Antena del Coneixement – Campus extens de la Universitat Rovira i Virgili.

Paral·lelament a l’exposició també s’han organitzat altres actes. El dissabte 31 d’agost, a les 11 del matí al Jardí de la Biblioteca Mestra Maria Antònia, hi haurà la visita guiada per Lluís Català a Cal Llovet, Cal Canter i la Sala Lluís d’Icart, amb explicacions del material exposat.
El divendres 6 de setembre, la Sala de Plens de l’Ajuntament de Torredembarra acollirà a partir de les 7 de la tarda la conferència ‘Ceràmica Artístic, de la matèria a la forma’, a càrrec d’Albert Macaya, artista i professor de la Universitat Rovira i Virgili.

El divendres 13 de setembre, a la mateixa hora i al mateix lloc, es realitzarà la conferència ‘La ceràmica artística’, a càrrec del ceramista Agustí Caberera.
Social
Et recomanem
Escape room educatiu sobre el canvi climàtic
16 de novembre a les 16:30h. al Centre d'Entitats
Organitza: Ambiens
VIII Cross del Roquissar
17 de novembre a les 10:30h. a l'escola El Roquissar
Organitza: AMPA i Escola El Roquissar
XVI Baixada de Trastos
17 de novembre a les 11:00h. des de l'ermita de Sant Antoni
Organitza: Grup de Diables d'Altafulla
Festa Major de Sant Martí 2019
De l'1 al 17 de novembre
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat