Notícies
Foto: Google
02 de setembre del 2019
L’Agència de Residus de Catalunya prepara una jornada per prevenir i gestionar els residus en els pròxims anys amb tècnics municipals i professionals de l’àmbit
L’aprovació del Paquet d’Economia Circular per part de la Unió Europea, inclouen algunes mesures molt ambicioses destinades a adequar la legislació dels residus a nivell europeu
El reciclatge i la gestió de residus municipals continuen sent una de les prioritats de la Unió Europea. La setmana passada sortien a la llum els municipis del país que poden ser sancionats el 2020 per no reciclar el 50% de les deixalles que produeixen els seus vilatans i vilatanes. Al Tarragonès hi ha més d’un centenar de pobles i ciutats que figuren a la llista negra, entre els quals es troba Altafulla.

Per ajudar als consistoris a assolir aquest fita, i millorar en altres àmbits, l’Agència de Residus de Catalunya realitzarà una jornada que té per nom ‘Prevenció i gestió dels residus municipals: cap al 2030’, el dimecres 2 d’octubre al Museu de Ciència Cosmocaixa (Barcelona). La cita està adreçada a professionals de l’àmbit dels residus i tècnics municipals.

Les noves mesures en matèria de residus derivades de l’aprovació del Paquet d’Economia Circular per part de la Unió Europea, inclouen algunes molt ambicioses destinades a adequar la legislació dels residus a nivell europeu. Això requereix la implicació dels ens locals, a escala tècnica i política.

La jornada comptarà amb dos blocs. En Bloc 1, ‘Un nou període de gestió municipal’ (visió estratègica), tractarà ‘Els residus a Catalunya: visió cap al 2030’, a càrrec de l’Agència de Residus de Catalunya, i ‘Les entitats municipalistes davant els nous reptes de residus’, a càrrec de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

En el segon bloc ‘Bones pràctiques cap al 2030’ (visió tècnica), els tècnics i professional dels residus posaran en comú nous projectes de recollida selectiva a Catalunya, experiències en prevenció, nous àmbits clau de recollida selectiva de residus comercials i residus tèxtils, i la nova normativa dels plàstics d’un sòl ús.
Social
Et recomanem
Cercavila de Festa Major
9 de novembre a les 17:30h. des de la plaça del Pou
Amb la participació de les entitats culturals d'Altafulla
Ball de Festa Major amb l'orquestra Cimarrón
9 de novembre a les 00:30 a l'envelat del parc del Comunidor
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Correfoc i versots del Grup de Diables d'Altafulla
11 de novembre a les 20:30h. a la plaça del Pou
En DIRECTE per Altafulla Ràdio
Festa Major de Sant Martí 2019
De l'1 al 17 de novembre
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat