Notícies
Foto: Institut Ramon Muntaner
13 de setembre del 2019
Salomó acull l’exposició “Patrimoni Oblidat. Memòria Literària”
La mostra presenta les fotografies d’aquest patrimoni en passat i en present, en combinació amb els textos que immortalitzen els diversos elements
La Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) i l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) porten l’exposició “Patrimoni Oblidat. Memòria Literària” a Salomó en una exposició que es presentarà aquest divendres 13 de setembre, a les 8 de la tarda, a l’edifici de Cal Cadernal.

La mostra és una retrospectiva fotogràfica d’elements patrimonials, des de paisatges naturals, urbans i agraris a monuments i pobles que amb el pas dels segles han estat abandonats, i no sempre recuperats. Molts s’han esvaït fins i tot de la memòria actual, però en altre temps van ser una font d’inspiració literària i van esdevenir objecte d’atenció en forma de descripcions per part d’escriptors coneguts que els van saber plasmar en les seves obres, com així ha explicat l’alcalde de Salomó, Antoni Virgili.

L’exposició mostra les fotografies d’aquest patrimoni en passat i en present, en combinació amb els textos que immortalitzen els diversos elements, malgrat la ruïna inexorable que els amenaça. L’alcalde de Salomó, Antoni Virgili, també ha explicat com ha estat possible que l’exposició arribi al municipi de l’interior del Baix Gaià, i que la seva rellevància té a veure amb el fet de “donar valor a aquest patrimoni perquè com a mínim queda una memòria”, ha sentenciat.

L’exposició “Patrimoni Oblidat. Memòria Literària” estarà oberta durant tot el mes a l’edifici de Cal Cadernal de Salomó. Des de l’Ajuntament animen a tothom a aprofitar l’oportunitat de visitar aquesta mostra que “ens acosta a l’evolució del nostre patrimoni, arqueològic i monumental mitjançant la combinació de la imatge fotogràfica i la literatura.
Antoni Virgili, alcalde de Salomó
Antoni Virgili, alcalde de Salomó
Social
Et recomanem
Escape room educatiu sobre el canvi climàtic
16 de novembre a les 16:30h. al Centre d'Entitats
Organitza: Ambiens
VIII Cross del Roquissar
17 de novembre a les 10:30h. a l'escola El Roquissar
Organitza: AMPA i Escola El Roquissar
XVI Baixada de Trastos
17 de novembre a les 11:00h. des de l'ermita de Sant Antoni
Organitza: Grup de Diables d'Altafulla
Festa Major de Sant Martí 2019
De l'1 al 17 de novembre
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat