Notícies
Foto: Guillem Bargalló
09 d'octubre del 2019
La primera vista oral del 'cas Torredembarra' se celebrarà del 15 al 28 d’abril a Tarragona
L’exalcalde Daniel Masagué s’enfronta a quatre anys i mig de presó pels suposats delictes de malversació i prevaricació
El primer judici del 'cas Torredembarra' ja té data. La vista oral ha quedat fixada entre els dies 15 i 28 d’abril de l’any vinent a l’Audiència de Tarragona, segons han apuntat fonts judicials.
Després de tres ajornaments, s’havia previst per mitjans del mes de gener, però les incompatibilitats de diversos advocats han portat l’òrgan judicial a ajornar-la fins després de Setmana Santa.

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita quatre anys i mig de presó i nou d’inhabilitació per a l’exercici de càrrec públic per a l’exalcalde de CiU, Daniel Masagué, acusat dels suposats delictes de malversació i prevaricació per la presumpta adjudicació a dit del lloguer de dos locals.

La investigació s’emmarca en la peça separada número 1 del conegut com ‘cas Torredembarra’ de presumpta corrupció al municipi. La causa, que s’instrueix als jutjats del Vendrell, consta de fins a nou peces separades i és l’origen de la investigació del 'cas 3%', de suposat finançament il·legal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

Els fets que es portaran a judici es remunten als anys 2011 i 2012. Entre els encausats també hi ha els regidors José Oviedo (PP), Juan Pérez (ADT), Santi Ardèvol (CiU), Francisca Felguera (UDC) i Pere Font (CiU); la cap de contractació municipal, Montserrat Córcoles; el coordinador d'Urbanisme, Jaume Vila, i l'enginyer municipal, Vicenç Ruiz.

A més, també estan encausats en la peça separada número 1 l’advocat Xavier Xifrà, i els empresaris locals Vicente Sánchez i Rafael Jiménez.

El novembre del 2014 el jutge va desvincular d’aquesta peça la regidora Èlia Rodríguez (UDC) i els empresaris Jordi Sumarroca -vinculat a l’empresa Teyco- i Blas Niubó. D’altra banda, l’exregidor Ignasi Duran (GIT) i la interventora municipal, Esther Agulló, que també estaven inclosos en la causa, van morir l’any passat.
Social
Et recomanem
Visita guiada al Castell d'Altafulla
26 d'octubre de 09:00h. a 13:00h. des de la porta reixada
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
27 d'octubre a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Cursa de Tardor
1 de novembre per la xarxa de camins d'Altafulla
Organitza: Atletes d'Altafulla
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada últim dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426