Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
13 de novembre del 2019
Altafulla recupera la inauguració del monument del Pilar de Vuit trenta anys després
La taula rodona sobre la diada castellera de gamma extra a la plaça del Pou el 1999 canvia de data, i se celebrarà el dissabte 23 de novembre
La Sala de Plens de l’Ajuntament d’Altafulla ha quedat petita aquest dimarts en la projecció del vídeo de la inauguració del monument del Pilar de Vuit, ara fa trenta anys. El 12 de novembre del 1989, Isidre Virgili va ser l’encarregat de presentar la nova obra de l’artista local Martí Royo, Joan Carrera era l’aleshores regidor de Cultura, i Joan Carnicer, l’autor del llibre ‘Ets i uts del Pilar de Vuit’, un recopilatori de tot el procés de creació. Tots tres han estat presents aquest dimarts al consistori per rememorar aquell 12 de novembre. Els ha acompanyat l’actual regidora de Cultura, Gemma Maymó.

Aleshores, divuit colles van aixecar un pilar, i aquest dimarts han estat els Castellers d’Altafulla els encarregats de rememorar el moment.

Joan Carnicer, autor de la publicació i membre del Centre d’Estudis d’Altafulla, ha parlat del Pilar de Vuit com “un referent del municipi, i l’únic monument ceràmic” dedicat al fet casteller del territori.

Coincidint amb la celebració d’aquest 30è aniversari, l’Ajuntament d’Altafulla ha reeditat la publicació de Carnicer. La presentació d’aquest facsímil, amb un pòrtic del veí Fonxo Blanch, es va presentar públicament el passat diumenge 3 de novembre en el marc de la inauguració de l’exposició commemorativa que es pot visitar al vestíbul del consistori fins el proper dia 17. El llibre recull les cròniques dels passos previs i de la construcció del monument. Es pot adquirir al local del Centre d’Estudis –els dimecres de 18h a 20h- o a la Llibreria Regal i Paper.

La taula rodona sobre els 20 anys de la diada castellera de gamma extra celebrada a la plaça del Pou el 14 de novembre del 1999 prevista per aquest dijous canvia de data. Finalment se celebrarà el dissabte dia 23, de la mà de l’historiador casteller Eloi Miralles, i de representants dels Castellers de Vilafranca. Fonxo Blanch serà l’encarregat de moderar el col·loqui.
Joan Carnicer, autor del llibre 'Ets i uts del Pilar de Vuit'
Joan Carnicer, autor del llibre 'Ets i uts del Pilar de Vuit'
Social
Et recomanem
Fira de Nadal d’Altafulla
6, 7 i 8 de desembre a la plaça de l'Església
Programa sencer a www.altafulla.cat
Concert d'AltafuJazz amb Jeremy Powell i Lluís Capdevila
7 de desembre a les 20:30h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz i Ajuntament d'Altafulla
Contacontes: En Pepitu va a viure a la biblioteca per Nadal
19 de desembre a les 17:00h. a la biblioteca
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Visites al Castell d'Altafulla
Cada primer dimarts i últim dissabte de mes
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme d’Altafulla