Notícies
Foto: Anna F.
02 de desembre del 2019
Un audiovisual de TAC12 sobre l’entrada de les tropes franquistes, guanyador del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer
L’article ‘Una historia de amor en Patagonia’ s’ha imposat en la modalitat de Periodisme Turístic; i el Premi de Comunicació Local s’ha atorgat ex aequo a dos articles sobre abusos a menors
La producció audiovisual ‘Epíleg. 15 de Enero’, emesa per TAC12 el 20 de gener de 2019, ha estat el treball guanyador de la nova modalitat de Camp de Tarragona del XXXII Premi de Periodisme Mañé i Flaquer. L’audiovisual compta amb Xavier Abelló a la producció executiva, Toni Orensanz a la coordinació i guió, i Sergi Martín a la realització, i recorda què va passar a la ciutat de Tarragona i les comarques més properes aquell gener d’ara fa 80 anys. El documental va ser incorporat com un capítol extra o epíleg de la sèrie ‘Tremolors’, dedicada a la Batalla de l’Ebre, que TAC12 va coproduir amb Canal Terres de l’Ebre. El treball ha estat guardonat amb una dotació econòmica de 8.000 euros.

Pel que fa a la modalitat de Periodisme Turístic, l’article ‘Una historia de amor en Patagonia’, de Rafa Pérez, n’ha estat el vencedor. Es tracta d’un reportatge publicat a la revista digital Kamaleon Viajes el 8 d’agost de 2019, molt ben narrat, i acompanyat d’unes imatges espectaculars, que donen a conèixer una història desconeguda per al públic en general: la d’un matrimoni que fa uns mesos va fer una donació de més de 400.000 hectàrees a l’Estat de Xile per formar part de la xarxa de Parcs Nacionals. En aquest cas, el premi té una dotació econòmica de 6.000 euros i el compromís de l’Ajuntament de Torredembarra d’encarregar un treball periodístic remunerat sobre Torredembarra per ser publicat en un mitjà de comunicació d’àmbit català.

Quant al Premi de Comunicació Local, s’ha atorgat ex aequo als articles ‘El Vaticà va investigar dos capellans de Tarragona per presumptes casos de pederàstia’, de Dídac Montoliu, publicat el 5 de febrer de 2019 al Tarragona Digital, i ‘Mossèn Llagostera, de Constantí, va abusar sexualment de nens entre 1972 i 1973’, de Judit Sabaté, publicat el 3 de febrer de 2019 al Tarragona Digital.

El jurat ha decidit premiar aquests dos treballs que es complementen i que esdevenen un exemple de periodisme valent, d’investigació i compromès a fer visible una realitat molt dura per així conscienciar-ne la societat. El premi té una dotació econòmica de 3.000 euros, a repartir entre els dos guardonats.

Els premis s’han lliurat aquest dissabte al Pati del Castell de Torredembarra. Els guanyadors han rebut els reconeixements de mans de l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira; la presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Coia Ballesté, i Xavier Arnavat, en representació de Repsol.

La Sala Trono ha estat l’encarregada de presentar la gala amb l’actor Fermí Fernàndez i el músic Roger Conesa, sota la direcció de Marc Chornet. L’Ajuntament de Torredembarra ha dedicat la celebració a la memòria del jove periodista torrenc Xavi Zaragoza, que va morir la passada primavera.
Social
Et recomanem
Diada castellera de Sant Jordi
20 d'abril a les 18h a la plaça del Pou
Amb: Colla C. de SPiSP, Xicots de Vilafranca i C. d'Altafulla
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla