Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
24 de març del 2020
L’Ajuntament d’Altafulla controlarà el compliment de les normes de seguretat sanitàries en l’execució d’obres
El consistori ha posat a disposició de les empreses un document amb diverses recomanacions, i aconsella aturar els treballs sempre que sigui possible
L’Ajuntament d’Altafulla ha elaborat un document amb diverses recomanacions per a una correcta execució d’obres mentre duri l’estat d’alarma. El consistori ha remarcat que no hi ha cap prohibició per a la continuació d’aquestes durant el període d’excepcionalitat, sempre i quan se segueixin els protocols específics contra el contagi del coronavirus en l’entorn laboral.

Si es decideix mantenir l’activitat, diu, “cal garantir la protecció total dels empleats i el personal d’obra”, i que això és, “respectar les mesures pactades pel Ministeri de Sanitat com mantenir la distància de seguretat de metre i mig entre treballadors o que només assisteixin als llocs de treball les persones indispensables”.

En el cas d’activitats essencials relatives a la seguretat de l'obra i la seva conservació i que, per tant, no puguin ser aturades, aquestes explica el document, “s'hauran de desenvolupar d'acord amb l'estricte compliment dels protocols sanitaris”.

L’Ajuntament d’Altafulla considera que “l’execució d’obres no és un servei essencial” i és per això que recomana aturar qualsevol tipus de treball que s’estigui fent des d’aquest àmbit. Jordi Molinera, coalcalde d’Altafulla, ha explicat que l’objectiu principal del document és “informar a les empreses de quines són les condicions que s’han de complir per dur a terme les obres”.

El consistori controlarà que es compleixin tant les normes estàndards de seguretat en les obres com les que s’han aprovat a causa de la pandèmia pel COVID-19. En cas que aquestes mesures no es compleixin assegura que “es procedirà a aturar les obres”.

Paral·lelament, des de l’Ajuntament han decidit aturar els serveis de jardineria per salvaguardar la salut dels treballadors. El coalcalde ha fet una crida a totes les empreses perquè aturin les activitats no essencials i així “ajudar a no propagar el virus”.

En cas que es tracti d’actuacions d’urgència o es puguin acreditar altres motius que afectin a la seguretat per continuar l’execució de les obres però l’autoritat competent obligui a aturar-les, caldrà deixar-ne constància per escrit i l’arquitecte ho haurà de comunicar a l’Ajuntament i a la seva companyia d’assegurances.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla