Notícies
Foto: ACN
30 de novembre del 2020
S’arrenquen els primers calçots de la temporada de calçotades al Camp de Tarragona, plena d'incerteses i marcada per les restriccions
Els productors de la IGP de Valls preveuen una bona collita, però s'encomanen a la venda a domicili i per Internet
La temporada de calçots ha donat el tret de sortida aquest dissabte a Valls amb l'arrencada simbòlica dels primers calçots. El xef Nandu Jubany ha estat l'encarregat de fer els honors de la setena edició de la Jornada Gastronòmica del Calçot-Memorial Àngel Solé. Aquest any, la campanya està marcada per les restriccions de la pandèmia. Segons els cultivadors, els principals esculls són la limitació del nombre màxim de persones en les trobades i els aforaments als restaurants. Amb tot, els productors de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls afirmen que la collita serà bona, malgrat que han plantat menys cebes respecte a altres anys. Agricultors i restauradors es plantegen vendre els calçots crus i cuits a domicili i per Internet.

Tot i que enguany s’ha hagut de fer sense públic i en emissió per internet, en l’acte que ha donat el tret de sortida a la temporada, Jubany ha protagonitzat un showcooking amb calçots. Ha elaborat unes croquetes d’aquesta ceba tendra la recepta de les quals posarà a disposició de tots els restauradors de la ciutat per esperonar la venda de la ceba dolça.

Jubany ha valorat la situació delicada que viuen els restauradors i ha fet una crida a la gent per a què vagi als restaurants a gaudir de la calçotada.

Pel que fa a la collita d’enguany, els cultivadors es mostren optimistes malgrat que han plantat menys calçots. Segons el president de la IGP Calçots de Valls, Francesc Xavier Amill, la crisi sanitària per coronavirus els afectarà moltíssim, ja que les limitacions de mobilitat i les restriccions d'aforament perjudica el consum tant de particulars com de restauradors.

Els productors es plantegen vendre els calçots a domicili i llançaran campanyes per xarxes socials per promoure que es cuinin calçots a les cases, tal com es va fer l'any passat, en què la pandèmia va enganxar part de la temporada.
Nandu Jubany, xef
Francesc Xavier Amill, president de la IGP Calçot de Valls
Social
Et recomanem
Teatre: Embolica que fa fort
28 d'abril a les 18h al casal La Violeta
A càrrec de Teatre Social +Gran de la gent gran d'Altafulla
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla