Esports
Foto: Tarragona 2017
14 de novembre del 2016
El Ministeri es compromet amb Tarragona a incloure la partida pels Jocs Mediterrani als Pressupostos de l’Estat del 2017
Des d’Altafulla, seu de la prova de triatló, tot i reconèixer “la decepció i l’enuig”, ja miren cap endavant per oferir la millor organització al 2018
El Ministeri d’Educació, Cultura i Esport s’ha compromès a incloure la partida pels Jocs Mediterranis als Pressupostos de l’Estat del 2017. Així li va confirmar el ministre Íñigo Méndez de Vigo a l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en la reunió que van mantenir la setmana passada a Madrid. De fet, Méndez de Vigo ha formalitzat la voluntat del seu executiu d’implicar-se en l’organització de la gran cita esportiva, que ha de celebrar-se entre el 22 de juny i l’1 de juliol del 2018.

Segons ha explicat Ballesteros a les portes del Ministeri, durant la trobada el ministre ha anunciat que l’Estat ocuparà la seva cadira al comitè organitzador dels Jocs, cosa que no havia fet fins ara, i s’ha compromès també a finançar la celebració amb una partida dels pressupostos generals de l’Estat per al 2017, pendents encara de ser aprovats al Congrés dels Diputats. Méndez de Vigo ha promès que els jocs seran “una realitat” i, segons Ballesteros, també ha anunciat que l’Estat allargarà al 2018 els beneficis fiscals per a les empreses i patrocinadors actuals i els nous. El batlle tarragoní en fa una valoració molt positiva.

Des d’Altafulla, seu de la prova de triatló, comparteixen aquesta idea de “mirar cap endavant”. El director de la prova, Guillermo Alonso, tot i reconèixer la seva “sorpresa per aquest pas enrere”, i el sentir-se “molest i enfadat” per la decisió, ha insistit que “de mica en mica cal reprendre el camí i que tota la feina feta no és temps perdut”. Ha tornat a presentar Altafulla com “la seu millor preparada, tot i ser la més petita, i la que millor ha fet els deures amb un full de ruta molt clar”.

El regidor d’Activitat Física i Esport de l’Ajuntament d’Altafulla, Jaume Sánchez, també ha reconegut sentir “decepció i ràbia”, però ha remarcat que “cal replantejar la situació positivament” i que “nosaltres ja estem preparats per fer-ho”.

La feina passa ara per mantenir la motivació i els ànims dels voluntaris i de tota la gent que s’hi ha implicat ja que “el que fa aquesta decisió és allargar el camí, però en cap cas l’acaba”.
Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona
Guillermo Alonso, director de la prova
Jaume Sánchez, regidor d'Activitat Física i Esport
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla