30 d'octubre del 2017
El Nàstic torna a fer un mal partit i perd per la mínima contra el Lugo
Les baixes, l’escàs rendiment de la segona unitat i el plantejament de Rodri expliquen la derrota a l’Anxo Carro
El Nàstic va caure per la mínima en la seva visita al Lugo i encadena ja dues derrotes consecutives que han tornat a fer aparèixer els fantasmes de l’inici de temporada. Un gol de Campillo en l’equador de la primera part va ser suficient perquè el conjunt grana marxés amb les butxaques buides cap a Tarragona.

Davant les nombroses i importants baixes que tenia l’equip, Rodri es va veure obligat a introduir alguns canvis en el 4-4-2 que ha instaurat des de la seva arribada. En el doble pivot, va ajuntar Jon Gaztañaga amb Wilfried Zahíbo i va desplaçar Maikel Mesa a la banda esquerra. Per la dreta va jugar Tete Morente, que s’està consolidant com el recanvi d’Omar Perdomo, i en la punta d’atac Juan Delgado va acompanyar Manu Barreiro davant l’absència d’Ikechukwu Uche.

A diferència del que vam veure contra el Granada i el Córdoba, els grana no van pressionar la sortida de pilota del rival i van instal•lar-se en camp propi. Això va comportar que el Lugo assumís el control del joc i visités amb freqüència l’àrea d’Stole Dimitrievski. En una d’aquestes accions, Antonio Campillo va aprofitar la manca de contundència de la defensa visitant per fer l’1 a 0. Abans del descans, Tete Morente va gaudir d’un u contra u per marcar el gol de l’empat però el seu xut va anar massa centrar i Juan Carlos el va poder refusar sense problemes.

En l’inici de la segona part, el Nàstic va donar una passada endavant. Fruit d’això, Manu Barreiro va gaudir d’un altre u contra u davant el porter local, però l’intent de cullera no va tenir èxit. A partir d’aquesta ocasió, el partit va entrar en una dinàmica molt espessa que afavoria al conjunt local. Rodri no va ser capaç de modificar el guió del partit amb els canvis que introduïa des de la banqueta. La bona notícia va ser l’aparició de Roger Brugue, que va debutar oficialment amb el primer equip.

L’entrenador del Nàstic, Antonio Rodríguez Saravia, va explicar en la roda de premsa posterior al partit que en cap moment “hem pensat en les baixes” i que “l’equip que hem tret era un equip competitiu per poder guanyar”. Tanmateix, va reconèixer que els seus jugadors van tenir certes dificultats per entrar en el partit i que malgrat el resultat, havia quedat satisfet perquè havien competit i en algun moment van merèixer l’empat.

La derrota deixa tornar a situar al conjunt grana dins de les places de descens, tot i que això podria canviar si és capaç de vèncer al Barça B aquest dimecres a les 6 de la tarda. Com sempre, podreu seguir el partit a Altafulla Ràdio gràcies a la transmissió de Ràdio Ciutat de Tarragona.