Esports
Foto: Altafulla Ràdio
27 de febrer del 2018
La regidoria d’Esport d’Altafulla redueix en un 50% les taxes per fer ús del Pavelló Municipal i de l’Estadi Joan Pijuan
Els preus per fer ús de la pista completa durant una hora passen de 5 a 3 euros, mentre que per utilitzar mitja pista, també disminueixen de 3 a 1,5 euros
Les entitats esportives que fan ús del Pavelló Municipal d’Altafulla i de l’Estadi Municipal Joan Pijuan reduiran notablement la seva despesa després que el ple de l’Ajuntament hagi tirat endavant una modificació de l’ordenança fiscal número 21, referent a la prestació de serveis o realització d’activitats en dependències o en centres esportius amb caràcter privat.

La modificació ve motivada per la situació que vivien fins ara algunes de les entitats esportives del municipi, com el Club Bàsquet Altafulla i el Club Futbol Sala Altafulla, en el cas del poliesportiu, i el Centre d’Esports Altafulla, en el cas del camp de futbol.

Ara fa tot just un any, les tres entitats presentaven una instància demanant una “reconsideració” de l’impost. En el document lamentaven que ni tan sols la subvenció que rebien del consistori els permetia cobrir el pagament de la taxa, i criticaven que aquest ajut esdevingués simplement “una eina per abonar-la”.

La modificació de l’ordenança ja es va sotmetre a votació durant la sessió plenària del gener del 2017, a proposta de L’EINA. Una modificació, però, que l’equip de govern no contemplava aleshores.

Ara, el consistori ha reconsiderat la situació, i ha decidit reduir en un 50% ambdós impostos. En tots dos casos, els preus per fer ús de la pista completa durant una hora passen de 5 a 3 euros, mentre que per utilitzar mitja pista, també disminueixen de 3 a 1,5 euros.

La modificació no fa distincions entre les entitats esportives, les entitats sense ànim de lucre, ni les entitats de fora del municipi.

En l’àmbit de la publicitat també s’ha afegit un punt que permet a les entitats que fan ús del poliesportiu posar-hi publicitat sense cap cost, únicament el que representi la confecció del cartell.

La modificació ha estat aprovada amb el vot contrari de L’EINA. Tot i celebrar que “reconeguin la situació real que pateixen les entitats” abans esmentades, la seva proposta continua passant per la gratuïtat d’ambdues instal·lacions per a les entitats del municipi. En aquest sentit, el regidor Jordi Molinera ha fet un símil amb l’ordenança que regula l’ús de la Pallissa del carrer Vinyet, que cedeix l’espai a les entitats i associacions del municipi en uns horaris i uns dies determinats.
L’edil, tot i entendre que els tràmits són lents, ha criticat la durada del procés.

Una altra de les peticions de les entitats era augmentar la partida de subvencions. Una demanda a la qual l’Ajuntament ja ha donat resposta, augmentant-la en un 10% aquest darrer 2017, i ascendint els ajuts fins els 22.000 euros.

Amb aquest increment, el CE Altafulla ha passat a percebre de 3.006,65 euros a 3.491,72 euros; el CB Altafulla, de 2.984,93 euros a 3.404,23 euros; i el CFS Altafulla, de 1.522,19 euros a 2.354,79 euros.
Jaume Sànchez, regidor d'Activitat Física i Esport
Jaume Sànchez, regidor d'Activitat Física i Esport
Jordi Molinera, regidor de L'EINA
Social
Et recomanem
Projecció del curtmetratge "Un riu naixerà"
17 de setembre a les 20:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Fundació Onada i Ajuntament d'Altafulla
El Jardí Sonor: concert amb Espaldamaceta
25 de setembre a les 19:00h. a l'antic cementiri
Organitza: La Sonora i Ajuntament d'Altafulla
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de setembre a les 11:00h. des del Club Marítim
Inscripcions a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla