Esports
Foto: CM Altafulla
08 d'agost del 2019
El CM Altafulla cerca la segona victòria seguida a la Regata Desafiament Patí de Vela davant el CM Torredembarra
La competició es disputarà en format de travessia amb recorreguts sobrevent-sotavent als extrems en la doble jornada de dissabte i diumenge
El CM Altafulla i el CM Torredembarra s’enfronten aquest dissabte 10 i diumenge 11 d’agost en la 16a edició de la Regata Desafiament Patí de Vela, que s’ha convertit en una de les cites esportives amb més tradició del Baix Gaià. Els altafullencs cercaran repetir la victòria del 2018 perquè la safata es quedi a les seves vitrines. La jornada sabatina començarà a les 10 del matí i la dominical a les 3 de la tarda.

La regata es disputa a les aigües d’Altafulla, com així dicta el reglament. I és que el club guanyador de cada edició és l’encarregat d’organitzar la de l’any següent a les seves instal·lacions. Roger Olivet, president del CM Altafulla, assegura que la prova agafa un bon moment a la seva flota, per l’alt índex de participació que presentarà amb una vintena de participants.

El nombre mínim d'embarcacions per club és de cinc; i per a la classificació es prenen en consideració els resultats dels cinc millors classificats de cada entitat, si bé en l'edició d'aquest any, segons quin sigui el quòrum de participants, només es comptabilitzaran els dels tres millors classificats de cada club. La competició es disputarà en format de travessia amb recorreguts sobrevent-sotavent als extrems en les dues jornades de dissabte i diumenge.

Pel que fa al palmarès, els altafullencs són els reis de la competició amb onze victòries, mentre que els torrencs han aixecat el trofeu quatre vegades. Cal recordar que els primers van revalidar el títol sis anys seguits, una dinàmica que es va trencar el 2017 amb el triomf dels seus veïns. Roger Olivet espera que els torrencs “no ho facin tan bé com llavors per endur-se la safata”.

Cal recordar que l’origen d’aquesta competició respon a la voluntat del CM Altafulla, el CM Torredembarra i el Club Vela Platja Llarga de fer difusió d’aquest esport i evitar que s’acabés perdent. Per això van crear una regata diferent que puntua per equips i el recorregut és una travessa pel litoral de la zona. En les darreres edicions, però, els tarragonins no hi han participat, i han fet que la Regata Desafiament sigui un cara a cara entre les dues entitats del Baix Gaià.
Roger Olivet, president del CM Altafulla
Roger Olivet, president del CM Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla