03 de febrer del 2020
El Nàstic goleja l’Ebro i agafa distància amb el descens (4-1)
Els tarragonins Gerard Oliva i Fran Carbia, que feia el seu debut, són decisius amb una dobleta cadascun
El Nàstic de Tarragona travessa pel millor moment de la temporada. És una realitat, com també ho és que el mercat de fitxatges, a més de la mà de Toni Seligrat, han capgirat per complet la situació de l’equip. Un dels nouvinguts, el tarragoní Fran Carbia, ha estat clau en la victòria d’aquest diumenge contra l’Ebro marcant el segon i el tercer dels quatre gols que ha celebrat el Nou Estadi.

Si destaquem l’actuació de Carbia, també hem de ressaltar la de Gerard Oliva. El davanter de Riudecanyes per fi s’ha estrenat com a golejador amb la samarreta del Nàstic. En el seu cas, inaugurant i tancant el marcador amb dos remats d’autèntic ‘9’ d’àrea, el primer amb el peu dret en una jugada d’estratègia, i el segon amb el cap -prèvia assistència de Carbia.

L’altra notícia positiva han estat els debuts de José Rueda, titular a l’eix de la defensa al costat de Juan Rodríguez, i de Bernat Guiu. El jugador format a la pedrera grana, i que juga a la Pobla de Mafumet a Tercera Divisió, ha disputat els últims set minuts del partit.

Durant el partit, però, no tot han estat flors i violes. Deu minuts després que Oliva inaugurés el marcador en el 5’, l’Ebro ha empatat amb un gol en pròpia porteria de Rueda, que ha introduït la pilota a la xarxa defensada per Bernabé Barragán en intentar desviar un centre de la banda dreta. Quinze minuts més tard, Roger Brugué s’ha vist obligat a abandonar el terreny de joc per una lesió al genoll que pinta bastant malament, provocant l’entrada de Carbia.

Tot i el gol d’aquest últim tres minuts després, l’Ebro ha pogut empatar en la darrera jugada de la primera part, on Stéphane Emana s’ha topat la bona sortida de Barragán. El porter andalús ha estat clau per mantenir l’avantatge en l’inici de la segona part, on els aragonesos han estat superiors fins que Jesús Rubio ha estat substituït per problemes físics. La seva sortida i el 3 a 1 han enterrat les opcions dels de Manolo Sanlúcar.

El Nàstic encadena el cinquè partit sense perdre, i escala fins a la 14a posició amb 26 punts, cinc més que les places de descens que marca l’Hércules, i quatre més que la promoció de descens que marca el Valencia Mestalla. El pròxim repte, mantenir aquesta dinàmica al camp del quart classificat, el Cornellà.