Esports
Foto: Nàstic de Tarragona
16 d'abril del 2020
La temporada del Nàstic podria acabar abans d’hora amb la proposta de la RFEF
El màxim organisme del futbol estatal opta per cloure la fase regular i jugar la promoció d’ascens a Segona, mentre que no hi hauria cap descens a Tercera
El Nàstic de Tarragona podria acomiadar la temporada abans d’hora si la proposta que la Real Federació Espanyola de Futbol ha traslladat a les federacions de les diferents comunitats autònomes acaba prosperant. La pandèmia del coronavirus ha trastocat el calendari esportiu de la Segona Divisió B, i les organitzacions treballen des de fa setmanes per trobar una solució. Ara, ja n’hi ha una sobre la taula.

Davant la situació d’incertesa que existeix avui dia, sense una data aproximada per reprendre la competició, encara que sigui a porta tancada, la RFEF proposa cloure ja la fase regular. Així, es disputaria directament la promoció d’ascens a Segona Divisió amb els quatre primers classificats dels quatre grups que formen la categoria.

Els play-off, que es disputarien en un escenari neutral, enfrontarien a partit únic al primer contra el quart classificat, i al segon contra el tercer. Els dos guanyadors jugarien la final, també a un sol partit, i el vencedor pujaria a la categoria de plata.

Per contra, la RFEF aposta perquè no hi hagi descensos aquesta temporada, una situació que tampoc afecta al Nàstic perquè afortunadament ja havia aconseguit sortir de la zona vermella de la classificació en les últimes jornades que es van disputar. En qualsevol cas, aquesta mesura comportaria que la pròxima temporada hi hagués gairebé un centenar d’equips a la categoria.

La Federació Catalana de Futbol, per la seva banda, ja s’ha posat en contacte amb alguns dels clubs de Catalunya que tenen presència a Segona B, i molts rebutgen la proposta que els ha arribat des de la Ciutat Esportiva de Las Rozas. Uns la troben injusta perquè tenien opcions de quedar entre els quatre primers, i altres perquè no volen disputar una lliga de 24 equips o que la categoria compti amb un cinquè grup.

La proposta també es pretén aplicar a Tercera Divisió. Per tant, els efectes i els problemes serien els mateixos, i caldria veure com afecta les categories que hi ha per sota i on ja hi ha presència de representants del Baix Gaià. El Catllar, el Roda de Barà i l’Altafulla es juguen el seu futur. Els dos primers per mantenir la plaça a Primera i Segona Catalana, i el tercer per ascendir a Segona com a líder del Grup 3 de Tercera. La FCF, amb el consens de tots els clubs, serà qui prengui una decisió al respecte.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla