Esports
Foto: Nàstic de Tarragona
07 de maig del 2020
La RFEF dona per acabades les competicions semiprofessionals i el Nàstic es mantindrà a Segona B
L’estament que presideix Luis Rubiales també ha aprovat la creació d’una categoria intermèdia entre Segona Divisió i Segona B de cara al curs 2021-22
Punt final a un dels serials més llargs en el món de l’esport d’ençà que va començar la pandèmia del coronavirus i es van suspendre totes les competicions. Sabent que el futbol semiprofessional no té la rellevància econòmica i comercial que la Primera i la Segona Divisió, la Real Federación Española de Fútbol (RFEF) ha decidit aquest dimecres donar per acabades les lligues regulars de Segona Divisió B i Tercera Divisió sense que es produeixi cap descens. El Nàstic, que ja havia sortit de la zona vermella, mantindrà la seva plaça a la categoria de bronze de cara al curs 2020-21.

La pèssima temporada dels grana, sobretot abans de l’arribada de Toni Seligrat, els ha mantingut molt lluny de les quatre primeres posicions que donen accés a la promoció d’ascens per jugar al futbol professional. Una promoció que sí que es jugarà en un format exprés, sempre que les autoritats sanitàries i l’evolució de la pandèmia ho permetin.

Els quatre campions de cada grup s’enfrontaran entre ells, i els dos que superin la primera eliminatòria pujaran a Segona. Els altres dos, cauran a la segona ronda del play-off juntament amb els equips que hagin superat la primera fase que disputaran els segons, els tercers i els quarts classificats.Totes les eliminatòries es jugaran a partit únic en un camp neutral.

La decisió de què no es produeixin descensos provocarà que la temporada vinent hi hagi 100 equips a la categoria, comptant que pujaran 18 de Tercera Divisió, un per cada grup. La RFEF aposta per crear un cinquè grup per donar-los cabuda a tots i paral·lelament estudia la possibilitat de fer subgrups dins de cada grup. Una proposta de la qual no se sap res més a hores d’ara.

Tampoc hi ha massa informació pel que fa a la nova categoria que es crearà entre la Segona Divisió i la Segona B, el que inicialment s’ha batejat com la Segona Divisió Pro. Les úniques certeses en aquest sentit són que es crearan dos grups (nord i sud) de 20 equips i que l’objectiu és convertir-la en una competició més propera al futbol professional a través de la publicitat de grans empreses i l’interès de les televisions d’àmbit nacional. Qui jugarà en aquesta categoria? De moment, el més probable és que hi juguin els descendits de Segona Divisió, i els equips de Segona B que hagin disputat el play-off d’ascens a Segona però no l’hagin superat.

Per tant, el Nàstic ha de començar a prendre consciència que la temporada vinent es jugarà bona part del seu futur. De manera prioritària, haurà d’intentar ascendir a Segona però si no ho aconsegueix, com a mínim, hauria d’intentar estar en els play-offs i col·locar-se en la Segona Divisió B Pro. Tot el que no sigui complir amb aquestes dues consignes, suposarà quedar-se a Segona B, que a partir de la campanya 2021-22, amb aquesta nova distribució, serà la quarta categoria del futbol estatal.
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula 'La meva família i el llop'
23 de juliol a la plaça del Pou
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Concurs de castells de sorra
24 de juliol a les 11:00h. davant del parc de Voramar
Inscripcions: una hora abans el mateix dia
Espectacle infantil: Superherois - pop per xics
29 de juliol a les 19:30h. a la plaça de l'Església
Reserva d'entrades: www.altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla