15 de juny del 2020
Alberto Benito reprèn la competició després de la crisi sanitària del coronavirus
L’altafullenc ha jugat els partits contra el Rayo i l’Almería, i en les pròximes jornades podria superar el rècord de minuts que va assolir amb el Reus en la temporada 2016-17
Alberto Benito ha reprès la competició professional amb l’Albacete Balompié, que és un dels dos únics equips que han jugat ja dos partits després de l’aturada per la crisi sanitària del coronavirus juntament amb el Rayo Vallecano. Els dos conjunts es van enfrontar el passat dimecres en el partit corresponent a la vintena jornada, i aquest diumenge han tornat a trepitjar el terreny de joc. Malauradament, els dos resultats han estat desfavorables per al jugador d’Altafulla i els seus companys.

Davant el Rayo, l’Albacete va jugar els segons 45 minuts que quedaven pendents i va caure per la mínima al barri de Vallecas. Alberto Benito, que ja havia jugat la primera part en la data original, va completar el partit. En el compromís d’aquest diumenge a casa, al Carlos Belmonte, l’altafullenc ha jugat de titular i gairebé ha completat tot el partit. L’entrenador Lucas Alcaraz l’ha substituït en el minut 80, just després de veure la targeta groga, en un intent de capgirar o igualar el 0 a 1 que el conjunt andalús ha defensat fins al final.

Les dues derrotes, juntament amb la victòria del Lugo i l’empat del Deportivo, han fet que l’Albacete caigui a les places de descens amb 35 punts. La distància amb la permanència és tan sols d’un punt, una distància que intentarà retallar el pròxim dimecres al camp de l’Extremadura (19.30h), on li espera el penúltim classificat, amb l’objectiu únic d’igualar-lo a punts. Pels manxecs serà una autèntica final, i no podran comptar amb tres jugadors cabdals en l'onze titular d'Alcaraz com és Alberto Benito.

En el pla individual, Alberto Benito segueix gaudint de la confiança de Lucas Alcaraz, igual que l’havia tingut amb Luis Miguel Ramis abans de la seva destitució. Amb els minuts que ha jugat davant el Rayo i l’Almería ja acumula un total de 2.580. La xifra no només indica la seva rellevància dins de l’equip, sinó també que per fi ha deixat enrere els problemes físics que va patir a Saragossa. D’ençà que va jugar amb el Nàstic en la temporada 2012-13, només ha jugat més minuts que enguany en el curs 2016-17, quan va jugar 2.687 minuts defensant la samarreta del Reus Deportiu en el debut del conjunt de la capital del Baix Camp a Segona Divisió. Si no hi ha cap contratemps, en les jornades posteriors a la vista a Almendralejo podria superar el seu rècord personal.