Esports
Foto: Arxiu
16 de juny del 2020
Natalia Fanjul, l’altafullenca que triomfa a la base del bàsquet del FC Barcelona
La jugadora formada al CB Altafulla jugarà a l’Infantil A en la seva tercera temporada amb el club blaugrana
L’altafullenca sumarà la tercera temporada seguida vestint de blaugrana després que la direcció tècnica li hagi confirmat la seva continuïtat per formar part de l’Infantil A. En les dues anteriors, “l’experiència ha estat molt bonica i emocionant perquè el nivell és molt alt”, com així ha reconegut als micròfons d’aquesta casa. Fanjul també ha reconegut que sempre està viatjant en cotxe per anar als entrenaments i als partits, i a vegades aprofita el desplaçament per fer els deures o estudiar.

Natalia Fanjul va iniciar el seu camí en el bàsquet al CB Altafulla quan cursava 5è de primària. Al final de la temporada 2016-17 va realitzar uns entrenaments per veure si li agradava aquest esport, i a l’inici de la següent ja defensava la samarreta groc-i-negre en les competicions escolars. Tot i ser la primera experiència, va demostrar unes aptituds notables que van cridar l’atenció dels tècnics de la Federació Catalana de Bàsquet, i aquests la van seleccionar per formar part del Programa de Detecció i Perfeccionament (PDP) que la Selecció del Tarragonès duia a terme a Reus. Durant la primera i la segona temporada, on ja competia a nivell federat, es desplaçava una vegada a la setmana a la capital del Baix Camp per entrenar amb tretze jugadores més d’altres clubs de la demarcació.

La FCB realitza tres trobades a l’any entre els combinats del Tarragonès, Lleida, el Barcelonès i el Gironès, on coincideixen les millors jugadores de la categoria sota l’atenta mirada dels departaments de captació dels clubs més importants de Catalunya. Un d’ells, el Barça, que ràpidament va fixar-se en el talent de Fanjul, i van posar-se en contacte amb el CB Altafulla per traslladar-li el seu interès per incorporar-la a la pedrera blaugrana. Per la família va ser una autèntica sorpresa i també per a la Natalia que des de ben petita ja era una seguidora incondicional del club blaugrana.

Els pares destaquen la millora significativa que va experimentar en la primera temporada al Barça. La jugadora així ho ratifica, argumentant que els entrenaments i la competició són molt més durs que quan jugava al CB Altafulla. Això, però, no va ser cap impediment perquè mantingués el bon rendiment que havia captat l’atenció dels tècnics barcelonins.

Natalia Fanjul afronta la tercera temporada al Barça amb molta il·lusió i l’esperança d’oferir un bon rendiment per fer el salt a la categoria Cadet vestint els colors del club de la seva vida. Jugar al Barça era el seu somni, un somni que a la vegada veia molt llunyà. A casa consideren que ara mateix és una simple anècdota, i que serà ella qui decideixi el seu futur. De moment, està disposada a fer els sacrificis que facin falta per aprofitar les possibilitats que té avui dia de convertir-se en jugadora professional.
Natalia Fanjul, jugadora del Barça de Bàsquet
Natalia Fanjul, jugadora del Barça de Bàsquet
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla