Esports
Foto: Bàsquet Baix Gaià
01 de setembre del 2020
Els tècnics esportius del Tarragonès defensen la creació d’un protocol de seguretat únic per als esports de contacte
La Taula de Treball assegura que cal dotar de seguretat jurídica als clubs i titulars de les instal·lacions esportives com a responsables de les activitats que s’hi practiquen
La Taula de Treball de Gestors i Tècnics Esportius del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre continua treballant per l’esport del territori amb l’objectiu de permetre l’activitat de totes les disciplines i modalitats en el marc de la crisi sanitària del coronavirus. L’augment de contagis que s’ha patit en les últimes setmanes al territori amenaça l’inici de les competicions territorials. En el futbol, que és un dels esports que comencen més aviat, ja s’han detectat alguns positius per la Covid-19, i això ha començat a generar molts dubtes sobre el protocol i les mesures de seguretat que ha establert la Federació Catalana de Futbol (FCF).

El del futbol és només un exemple del que pot succeir en la resta d’esports, sobretot els d’equip, on el contacte entre esportistes és inevitable. Cada federació ha elaborat un protocol propi derivant les responsabilitats als clubs i els titulars de les instal·lacions esportives –en la majoria de casos són els ajuntaments, per dissenyar i costejar el seu model de seguretat sense disposar d’una seguretat jurídica que els cobreixi en cas de produir-se cap positiu o rebrot.

El regidor d’Espot a l’Ajuntament d’Altafulla i membre de la Taula de Treball, Àlex Cañas, així ho ha explicat als micròfons d’aquesta casa. L’edil també ha remarcat que la seva voluntat i la de la resta dels seus homòlegs és treballar en un model de protocol de seguretat i prevenció únic per a tots els esports, prèviament consensuat entre els agents implicats, des del Consell Superior d’Esports fins als ajuntaments i federats.

La Taula de Treball ha elaborat un document que aglutina les mesures de seguretat derivades del Pla Desconfinament Esportiu de Catalunya, juntament amb una sèrie de models per unificar i facilitar la tasca a tècnics, clubs esportius, i administracions locals. En la condició de tècnics esportius, els seus membres defensen la necessitat de recuperar l’activitat física i l’esport perquè són serveis essencials, que contribueixen a la promoció de la salut i a la qualitat de vida de les persones. Tot, en un marc de seguretat que garanteixi el benestar dels esportistes, i conseqüentment, de les seves famílies i amics.
Àlex Cañas, regidor d'Esport
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla