Esports
Foto: UFEC
27 d'octubre del 2020
L’esport calà reclama mesures per ajudar a un “sector tocat de mort” per les darreres restriccions
Des de la UFEC es demana la tornada de les competicions, elevar l’aforament al 70% i poder entrenar fins a les 22h
La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha organitzat aquest dilluns una Comissió d’Esport de Foment del Treball per a presentar un pla de rescat per a l’esport català. El sector esportiu del país ha quedat molt tocat amb la suspensió temporal de les competicions no professionals i l’obligació de tancar les instal·lacions esportives a les 21h per complir amb el toc de queda que ha establert el Govern de la Generalitat entre les 22h i les 06h.

El president de la comissió, i també de la UFEC, Gerard Esteva, ha explicat les mesures que sol·licita el teixit esportiu: la “tornada de la competició esportiva, elevar l’aforament a les instal·lacions al 70%, i que es permeti entrenar fins a les 22h” en el marc del toc de queda. En l’àmbit fiscal, ha reclamat “l’IVA superreduït del 4% sobre els serveis esportius, la supressió de l’IVA en inversions en equipaments, i la deducció en l’IRPF de les quotes de les instal·lacions i les llicències. Esteva també ha remarcat que les dades asseguren que l’esport és un escenari segur i una “eina imprescindible per lluitar contra la Covid-19”.

El secretari general de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Oriol Camacho, també ha intervingut per mostrar la decepció de l’ens i els clubs perquè els esforços que han realitzat per fer del futbol amateur un escenari segur no han servit de res. Tot, malgrat que les xifres dels contagis que s’han detectat, un 5,5%, són similars a les de les escoles.

Per la seva part, el president de la Federació Catalana de Bàsquet (FCB), Ferran Aril, ha assegurat que l’aturada de les competicions significa que les han de reestructurar, i que el tancament de les instal·lacions a partir de les 21h farà inviable que la majoria de federats pugui entrenar-se.

A manca de saber la resposta del Govern a totes les peticions que ha realitzat la Comissió d’Esport de Foment del Treball, el que coneixerem en les pròximes hores és si es reprenen les competicions a partir d’aquest cap de setmana. La resolució es podria conèixer aquest dimecres, considerant que els clubs hauran de programar el cap de setmana en cas d’acabar jugant.
Gerard Esteva, president de la UFEC
Oriol Camacho, secretari de la FCF
Ferran Aril, president de la FCB
Social
Et recomanem
Nit de Bruixes d'Altafulla
18 i 19 de juny als carrers de la Vila Closa
Més informació a www.altafulla.cat
Mostra itinerant de gegants del Baix Gaià
18, 19 i 20 de juny al vestíbul de l'ajuntament
Col·labora amb La Marató de TV3
Concert de Rita Payés, Joan Fort & Horacio Fumero
24 de juny a les 19:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Escales TGN Jazz
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla