Esports
Foto:
29 d'octubre del 2020
El Govern paralitza l’esport català no professional durant 15 dies
Els clubs locals es mostren desconcertats per la prohibició de no poder entrenar en aquest període
L’esport català no professional continuarà paralitzat, com a mínim quinze dies més. La decisió s’emmarca en el paquet de mesures que el Govern de la Generalitat de Catalunya per intentar frenar l’evolució ascendent de la segona onada de la Covid-19. A banda de l’aturada de les competicions, els esportistes ara tampoc poden entrenar-se perquè les instal·lacions esportives han d’estar tancades.

A casa nostra, són molts els afectats, des dels clubs d’esports col·lectius fins als esportistes que practiquen esports individuals. El president del CE Altafulla, Francesc Julià, ha assegurat que és una situació “desconcertant” i que els entrenaments s’haurien d’haver mantingut perquè l’índex de contagis és molt baix. Igualment, defensa que l’esport permet detectar casos positius de la Covid-19 com s’ha demostrat en el mateix club.

Des del CB Altafulla també es mostren sorpresos per la prohibició dels entrenaments perquè “l’esport és saludable i no és un focus de contagis”, com així ho ha assegurat la presidenta Assumpta Tomàs. Igualment, diu que si l’aturada s’allarga més dels quinze dies previstos, “el problema pot ser més seriós” de cara a un hipotètic retorn de les competicions en el futur.

Des del CE Altafulla remarquen que el fet de no poder entrenar-se suposa un problema social i també econòmic. En aquest sentit, el president Francesc Julià ha explicat que hi ha famílies que no han pagat les quotes pertinents perquè els seus fills encara no han començat a competir, i que des del club necessiten aquests diners per fer front a les despeses habituals, i sobretot, a les derivades pel protocol de seguretat contra la Covid-19.

Els clubs de futbol i entitats d’altres disciplines del món de l’esport, així com els esportistes, s’estan adherint al manifest impulsat per la UFEC, que defensa l’esport com un servei essencial i part de la solució a la situació sanitària actual. També remarca l’esforç conjunt per elaborar protocols de seguretat efectius i l’impacte negatiu de l’aturada per als 80 mil treballadors del sector.
Francesc Julià, president del CE Altafulla
Assumpta Tomàs, presidenta del CB Altafulla
Francesc Julià, president del CE Altafulla
Social
Et recomanem
Nit de Bruixes d'Altafulla
18 i 19 de juny als carrers de la Vila Closa
Més informació a www.altafulla.cat
Mostra itinerant de gegants del Baix Gaià
18, 19 i 20 de juny al vestíbul de l'ajuntament
Col·labora amb La Marató de TV3
Concert de Rita Payés, Joan Fort & Horacio Fumero
24 de juny a les 19:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Escales TGN Jazz
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla