Esports
Foto: FCF
19 de novembre del 2020
La FCF demana al Govern reprendre les competicions el 5 i 6 de desembre
L’ens federatiu també sol·licita que es comenci a entrenar a partir del pròxim dilluns, a més d’allargar l’hora de tancament de les instal·lacions
La Federació Catalana de Futbol (FCF) ha sol·licitat al Govern de la Generalitat de Catalunya la tornada als entrenaments dels equips amateurs i de base a partir del pròxim dilluns 23 de novembre, així com la represa de les competicions de futbol i futbol sala el cap de setmana del 5 i 6 de novembre. La petició l’han traslladat el president de la FCF, Joan Soteras, el secretari general, Oriol Camacho, i el president de la UFEC, Gerard Esteva, en la reunió d’aquest dimecres amb el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonés, la consellera de Salut, Alba Vergés, i secretari general de l’Esport, Gerard Figueras.

La proposta de la FCF, consensuada amb la secretaria general de l’Esport i l’Activitat Física, i la UFEC, comportaria que en el retorn de l’activitat no es pogués utilitzar els vestidors, excepte en els partits on l’equip rival hagi de fer més de 50 quilòmetres per arribar al camp. Tampoc hi hauria públic a les graderies, tret dels partits amb menors d’edat, on només es permetria un acompanyant. Les dues restriccions estarien vigents fins el cap de setmana del 9 i 10 de gener, coincidint amb l’avançament dels diferents trams del pla de desescalada del Govern.

L’ens federatiu també ha reivindicat l’aixecament de les restriccions de mobilitat entre municipis en cap de setmana per motius esportius. Quant a les instal·lacions, s’ha demanat allargar l’horari de tancament per facilitar el pla d’entrenaments dels cubs i la tornada dels federats i federades als seus domicilis.

Totes aquestes peticions s’han defensat amb les dades que indiquen que l’esport, i en aquest cas el futbol i el futbol sala, són un escenari segur i essencial per la salut dels esportistes. Des de la FCF remarquen que només s’havien ajornat un 5,5% dels 18.000 partits oficials i amistosos programats des del passat mes de juliol, i que la xifra de contagis representa un 0,28% del total a tot l’estat.
Social
Et recomanem
Dia Internacional contra la violència envers les dones
25 de novembre
Més informació a www.altafulla.cat
Jornada de portes obertes a la Vil·la romana dels Munts
29 de novembre
Més informació a www.mnat.cat