Esports
Foto: UE Creixell (Arxiu)
28 d'abril del 2021
El Creixell denuncia insults xenòfobs a un dels jugadors de l’equip Juvenil al camp de l’Arboç
El grup de joves que va dirigir-se al jugador estava fora del camp, a prop de les banquetes, i des del conjunt local asseguren que no són ni del club ni del poble
L’equip Juvenil de la UE Creixell visitava el passat dissabte al CF Base l’Arboç ‘B’ en la 10a jornada del Grup 12 de Segona Divisió. Durant tot el partit, quatre o cinc persones, situades fora del camp, però molt a prop de les banquetes, insultaven als futbolistes del conjunt creixellenc. En el minut 22, l’àrbitre escoltava els insults i advertia al delegat de camp, fent-los marxar del lloc on estaven, com reflecteix l’acta del partit. El joc va continuar amb total normalitat, malgrat que poc després van tornar, com explica el tècnic del Creixell, Antonio Gallo.

Quan faltaven 10 minuts per arribar al final del partit, però, Gallo va substituir a un dels seus futbolistes, d’origen marroquí. Segons ha explicat el tècnic en declaracions a Altafulla Ràdio, aquest jugador va ser víctima de llançament de pedres, escopinades i insults, alguns d’ells xenòfobs, per part d’aquestes persones que estaven fora del camp.

En rebre aquests insults, el jugador va llançar algunes de les pedres que li havien tirat, com així ho recull l’acta arbitral. L’entrenador del Creixell, Antonio Gallo, va retirar el seu equip del terreny de joc, i “l’àrbitre va suspendre el partit per insults racistes”, assegura el tècnic. El col·legiat, el Sr. Tello Diez, descriu dins de l’acta que el delegat del conjunt visitant li va fer constar aquests insults, i va suspendre el partit perquè “no es podia garantir la integritat física dels jugadors ni la meva”, conclou.

Des del CF Base l’Arboç, expliquen a Altafulla Ràdio que el grup de persones que estava insultant als jugadors del Creixell “no eren del poble, sinó coneguts d’alguns dels nostres jugadors”. Igualment, ha dit que segons l’entrenador del seu equip, van “ser els jugadors del Creixell els que van començar a tirar pedres perquè on hi havia aquestes persones no hi ha pedres”, i aquestes serien de la “grava que hi ha al costat de les banquetes”.

El club arbocenc també diu que més enllà de l’intercanvi de paraules entre uns i altres, no van escoltar cap insult xenòfob, si bé reconeixen que “segurament és veritat perquè sabem qui són aquests nois, i cada cap de setmana estan per aquí”.

L’entrenador del Creixell, Antonio Gallo, ha explicat que van requerir la presència dels Mossos d’Esquadra, però que “un treballador del club, que era mosso, havia trucat a la Policia Local per advertir-los dels fets i que anessin a trobar al grup de joves” per on habitualment fugen.
El Comitè de Competició decidirà aquest dimecres a la tarda què passa amb aquest partit, si se suspèn definitivament o si s’ha d’acabar de jugar.
Antonio Gallo, entrenador del Creixell
Antonio Gallo, entrenador del Creixell
Social
Et recomanem
Nit de Bruixes d'Altafulla
18 i 19 de juny als carrers de la Vila Closa
Més informació a www.altafulla.cat
Mostra itinerant de gegants del Baix Gaià
18, 19 i 20 de juny al vestíbul de l'ajuntament
Col·labora amb La Marató de TV3
Concert de Rita Payés, Joan Fort & Horacio Fumero
24 de juny a les 19:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Escales TGN Jazz
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla