Esports
Foto: Cedida
04 de juny del 2021
Altafulla acull aquest diumenge el Campionat de Catalunya de BTT al Turó de Sant Antoni
La prova portarà 300 ciclistes d’arreu del país entre totes les categories, que hauran de fer front a un circuit dur i molt tècnic
Altafulla coronarà als campions de Catalunya de BTT aquest diumenge 6 de juny. La cita aterra per primera vegada al Baix Gaià, i amb ella ho fan més de 300 ciclistes d’arreu del país a la cerca de regnar en la modalitat olímpica XCO. El Turó de Sant Antoni, entorn de l’Ermita, els acollirà en el circuit de 5,9 km i 190 metres de desnivell que han dissenyat des del Bike Park Costa Daurada.

El president de l’entitat, Àngel Batlle, garanteix que “és un circuit molt tècnic”, que casa amb la idiosincràsia de la seva escola de ciclisme. Durant els darrers dies, alguns dels participants ja han pogut fer un reconeixement al terreny, i “els agrada molt”.

Fruit de la relaxació de les restriccions sanitàries, i a les possibilitats de prevenció que ofereix la zona de l’Ermita, el campionat comptarà amb presència de públic. L’organització demana que els espectadors compleixin les mesures de seguretat bàsiques, i que no sobrepassin la cinta que limita el circuit per garantir la salut tant d’ells com dels participants.

La jornada començarà a les 8.30h amb els ciclistes de les categories Màster 40, 50 i 60. A partir de les 10h es disputaran l’Elit Femení i Màster, a més de les categories Junior i Cadet. I a les 12.30h arrencaran l’Elit Masculí, a més de les proves dels Sub23 i els Màster 30. La competició clourà amb la modalitat d’E-bikes, que per primeta vegada s’inclou en el Campionat de Catalunya per promocionar-la i donar-li un impuls de cara al futur.

Des del consistori, el regidor d’Esport, Àlex Cañas, celebra que Altafulla hagi estat escollida per ser la seu “d’un campionat d’aquesta magnitud”. Des de l’organització compten amb una quarantena de persones, que vetllaran perquè tot surti bé, tant dins com a fora del circuit. Això, diu, torna a posar de manifest la capacitat que té la vila per acollir “esdeveniments referents al territori”.

Per al bon funcionament del campionat, es produiran restriccions en el trànsit rodat durant el cap de setmana a la zona del Camí de l’Ermita de Sant Antoni on quedarà prohibit l’estacionament des del dissabte. No es tallarà la circulació, sinó que es produiran talls intermitents durant el dia de la prova des de les 7h fins a les 16h.

La Policia Local d’Altafulla ja ha senyalitzat degudament les zones d’afectacions per a les curses, i els espais on podran estacionar tant els visitants com els participants a la prova, i que corresponen als carrers de la Ronda de la Creueta, Ronda d’Altafulla, carrer de la Pedrera i plaça de la Pedrera. També s’ha habilitat el pàrquing del poliesportiu que estarà reservat per a autocaravanes dels participants i no es podrà estacionar des del divendres a la tarda.
Àngel Batlle, president del Bike Park Costa Daurada
Àngel Batlle, president del Bike Park Costa Daurada
Àlex Cañas, regidor d'Esport de l'Ajuntament d'Altafulla
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula 'La meva família i el llop'
23 de juliol a la plaça del Pou
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Concurs de castells de sorra
24 de juliol a les 11:00h. davant del parc de Voramar
Inscripcions: una hora abans el mateix dia
Espectacle infantil: Superherois - pop per xics
29 de juliol a les 19:30h. a la plaça de l'Església
Reserva d'entrades: www.altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla