11 d'abril del 2022
Empat estèril en el derbi entre l’Altafulla i el Roda de Berà en el final de la 1a volta de la fase de permanència (0-0)
En un partit de màxima igualtat, els dos equips perdonen davant la porteria contrària, amb els altafullencs més entonats en la segona part
El CE Altafulla i l’Atlètic Roda de Berà han signat aquest dissabte un empat estèril en el primer dels dos derbis, que ens ha regalat la fase de permanència a Segona Catalana. El repartiment de punts no satisfà del tot a cap dels dos equips, i hauran de fer-lo bo d’aquí a 15 dies en l’inici de la segona volta, sobretot els groc-i-negre.

En una primera part igualada i repleta d’intensitat, l’Altafulla ha tingut el control del partit, i el Roda de Berà ha tingut les ocasions. L’artiller Arnau Moya ha perdonat dues ocasions molt clares, regalades per part de la defensa local. Els rodencs han gaudit d’algunes oportunitats més, però menys clares.

Les coses han canviat en la segona part amb l’entrada de Jorge Carmona per Àlex Cañas, i el canvi de posició de Marc Vidal cap al lateral esquerre. L’Altafulla ha obert més el camp, i ha amenaçat l’àrea visitant a través de les centrades laterals. Les ocasions s’han començat a succeir. De les més clares, un servei de cantonada on Vidal no arriba a rematar la pilota en el segon pal per ben poc. Després, el remat d’Adrià Martí, que ha marxat per sobre de la porteria, i el lliure directe executat per Erik Navarro, que s’ha estavellat contra el pal.

Quasi al final del partit, el Roda ha tingut dues accions a pilota aturada, on José Luis Montané ha estat incapaç de dirigir l’esfèrica cap a la porteria d’Ismael Ammouri.

El resultat fa que l’Altafulla acabi la primera volta com a cuer amb 1 punt, i es quedi a tres de la permanència que marca l’Ulldecona. Per davant està el Roda, amb 5 punts, i el líder, el Mora la Nova, que en té 6. La pròxima jornada, doncs, serà clau per a les aspiracions dels dos equips del Baix Gaià.

L’Altafulla està obligat a vèncer al Mora la Nova per aprofitar una hipotètica victòria del Roda davant l’Ulldecona, abans de rebre els ulldeconins a l’Estadi Municipal Joan Pijuan. Per la seva part, els rodencs farien un pas quasi definitiu si guanyen als del Montsià.
Diada de Sant Jordi: fira i activitats