01 de maig del 2022
El CE Altafulla descendeix a Tercera Catalana
La victòria davant l’Ulldecona (2-1) queda sense efecte per la victòria del Roda a Mora la Nova (0-2)
El CE Altafulla és nou equip de Tercera Catalana. Tot i la victòria d’ahir davant l’Ulldecona (2-1), l’altra premissa necessària per arribar viu a l’última jornada no s’ha complert. El Roda de Berà ha guanyat al Mora la Nova (0-2) per confirmar la permanència i certificar el descens dels groc-i-negre.

Els de Raúl Tudela havien aconseguit aquest dissabte el primer triomf en la fase de permanència. En un partit on van tornar a mostrar que podien competir en la segona categoria del futbol català, van protagonitzar una remuntada espectacular.

Després d’una primera part sense gols, l’Ulldecona es va avançar amb una rematada de cap de David Callarisa en el 66’. La reacció dels locals va ser immediata. En tres minuts van capgirar el resultat amb els gols del juvenil Erik Navarro i d’Alberto ‘Nieto’. En ambdós, Jon Almagro va ser decisiu amb dues jugades individuals per la banda esquerra.

L’extrem, en declaracions a Altafulla Ràdio, va reconèixer que arrossegava algunes molèsties, que li havien impedit ser titular. Lògicament, es va mostrar satisfet de ser important en la remuntada per donar a l’equip 24 hores més de vida.

La victòria de l’Altafulla requeria que el Roda empatés o perdés aquest diumenge al camp del Mora la Nova, amb els locals ja salvats. L'equip de Kiki Torres no ha fallat, i s'ha endut els 3 punts que li han donat la permanència. El gol de Marc Castro abans del descans ha iniciat el camí de la victòria, certificada per l’altafullenc José Fernández en el 81’.

L’Altafulla ha gaudit la Segona Catalana durant dues temporades, especialment la d’enguany, sense cap interrupció per part de la pandèmia de la Covid-19. La manca d’encert l’ha penalitzat per assolir l’objectiu de mantenir la categoria de cara al centenari del 2023, però ha demostrat que era capaç de competir-hi.

El dissabte vinent, els altafullencs jugaran l’últim partit de la temporada al camp de l’Atlètic Roda de Berà. Ja sense res en joc, intentaran acomiadar-se de la Segona Catalana amb una última victòria en el derbi. Després, ja hi haurà temps per analitzar el curs i començar a preparar el projecte a Tercera Catalana.