Esports
Foto: Mia Ayats
02 d'agost del 2022
L’altafullenca Mia Ayats assoleix la 6a posició en el debut en el Campionat del Món de BMX
La ciclista del Club BMX Terrassa, amb només 9 anys, és doble campiona d’Espanya, i també posseeix un títol de Copa d’Europa
La jove altafullenca Mia Ayats ha aconseguit la 6a posició en l’UCI World Championship BMX 2022 –el Campionat del Món de la modalitat- en la prova única celebrada a Nantes (França) el 21 de juliol. Es tracta d’un gran resultat, ja que és la primera vegada que competeix en una cita internacional.

En declaracions a Altafulla Ràdio, Ayats s’ha mostrat contenta per la posició obtinguda en l’estrena mundial i en una prova que ha comptat amb 66 participants. No obstant això, es nota que manté el regust agredolç per haver quedat apartada de la lluita pel títol quan el tenia a tocar.

L’altafullenca va participar en la categoria Challenger, la dels debutants, en la franja d’edat de 9 anys. Després de dominar cadascuna de les sis mànegues classificatòries, va aconseguir un dels vuit bitllets per disputar la final. Aquí, va fer un bon inici, posant-se primera. A continuació, va quedar relegada a la segona posició. Quan intentava recuperar el lideratge, però, va patir una caiguda quan intentava evitar a una altra corredora, que havia perdut el control de la bicicleta. Això la va penalitzar, i només va poder fer 6a.

La ciclista del Club BMX Terrassa té talent i molta projecció. La bona actuació a Nantes venia precedida per la consecució del Campionat d’Espanya per segona vegada consecutiva. En el palmarès de la seva curta carrera com a esportista també presenta una Copa d’Europa.

Els triomfs assolits fins ara s’expliquen per la passió que Ayats sent pel ciclisme, concretament per la modalitat que practica, la BMX. Una passió que li ve de ben petita, i que en el seu dia es va endur amb ella des de Rússia fins a Altafulla, com explica a aquesta casa.

Després d’assolir la 6a posició en l’UCI World Championship BMX 2022, Mia Ayats serà una de les referents de la categoria de 10 anys del Campionat del Món, que tindrà lloc a Glasgow (Escòcia) el 2023.
Mia Ayats, ciclista del Club BMX Terrassa
Mia Ayats, ciclista del Club BMX Terrassa
Social
Et recomanem
24a Fira d'Artesans
Del 18 al 21 d'agost de 18:00h. a 00:00h. a la zona de les eres
Organitza: Artesans d'Altafulla i Ajuntament d'Altafulla
35è Festival Internacional de Música d'Altafulla
Del 4 al 24 d'agost a les 22:00h. a la plaça de l'Església
Programa sencer i venda d'entrades a: www.altafulla.cat
Ruta teatralitzada amb el científic Martí i Franquès
25 d'agost a les 19:00h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla