24 d'agost del 2015
El Nàstic celebra el seu retorn a la Segona Divisió amb un empat a 2 ‘in extremis’ contra l’Albacete
Els manxecs guanyaven 0-2 al minut 86, i els gols de Xavi Molina i Marcos de la Espada de penal han rescatat un punt que semblava perdut per als tarragonins
El Nàstic ha retornat a la Segona Divisió A amb un empat ‘in extremis’ contra l’Albacete aquest diumenge a la primera jornada del campionat de lliga.
Ho ha fet a casa, a un Nou Estadi amb una entrada de gairebé 5.000 espectadors, un terç de l’aforament total del camp. Han rebut amb aplaudiments a l’entrenador dels manxecs, Luis César Sampedro, un home amb passat grana i que ara fa deu temporades va ascendir a Primera als tarragonins. Qui no ha gaudit de la mateixa recepció ha estat Eiriz Mata, l’àrbitre de l’enfrontament, recordat a la Budallera per ser el mateix que va xiular el cèlebre Llagostera-Nàstic que fa dues temporades que es va resoldre amb l’ascens dels gironins.

Els grana han estat dominadors en moltes fases de l’enfrontament contra l’Albacete, sobretot en la primera part, amb Rayco i Àlex López posant a prova el porter visitant, que ha respost de manera encertada. Al segon període, Edu Ramos ha obert el marcador a favor de l’Albacete amb un xut des de la frontal després d’un córner a l’hora de joc, i pocs minuts després els grana s’han quedat amb deu jugadors per l’expulsió de Manolo Martínez, amb vermella directa.

A sis minuts del final, els visitants han ampliat el seu avantatge des del punt de penal, i ha fet el 0-2 mitjançant Álex Cruz. Un resultat pràcticament definitiu contra qualsevol equip menys el Nàstic. Mentre alguns seguidors abandonaven les graderies, els tarragonins han fet honor al passat romà de la ciutat amb un esprint final d’autèntics gladiadors. Xavi Molina, a la sortida d’un córner al minut 86, i Marcos Jiménez de la Espada de penal al darrer minut del temps de descompte han fet els dos gols del Nàstic i han rescatat un punt que semblava perdut per als tarragonins.

Les sensacions són més que positives, i el Nàstic ha aconseguit un meritori punt contra un equip amb més temporades de rodatge a la categoria. El camí és molt llarg, de 42 jornades, i no ha fet més que començar. Els grana s’enfrontaran al Tenerife a territori canari a la següent jornada. Serà diumenge vinent a dos quarts de 9 del vespre.