Esports
25 d'agost del 2015
L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, se suma al front comú del territori per defensar els Jocs Mediterranis Tarragona 2017
El manifest insta el govern espanyol "a evidenciar el seu compromís ferm amb els Jocs i incloure’ls en els pressupostos generals de 2016”
L’alcalde de Tarragona i president del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis ‘Tarragona 2017’, Josep Fèlix Ballesteros, ha rebut aquest dilluns el suport dels alcaldes de les altres quinze seus esportives, de la Generalitat, de les Diputacions de Tarragona i Barcelona, dels consells comarcals del Tarragonès i el Baix Camp i de la Cambra de Tarragona.

El manifest insta el govern espanyol "a evidenciar el seu compromís ferm amb els Jocs i incloure’ls en els pressupostos generals de 2016”. El batlle tarragoní ha assegurat que l’Estat va comprometre’s amb els Jocs amb una carta de garanties financeres i amb el suports del Congrés, el Senat i el Consell de Ministres a la candidatura de Tarragona. En aquest sentit, Ballesteros s’ha mostrat convençut que l’Estat garantirà la partida de 15 milions que falta per completar el pressupost dels Jocs.

En la mateixa línia s’ha referit el delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, qui s’ha preguntat què és el que no entén el govern espanyol dels Jocs Mediterranis, i ha assegurat que hi ha “capacitat territorial” per organitzar-los com cal.

El vice-president de la Diputació de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha manifestat “el suport total de la Diputació als Jocs Mediterranis i ha destacat la voluntat de garantir que es faci amb tota contundència”. Cruset ha explicat que “la presència de la Diputació des de l'inici acredita que és un projecte de tot el territori amb una voluntat transversal, no només política, sinó també institucional”.

Per la seva banda, el delegat d’Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom, ha manifestat “el suport explícit als Jocs Mediterranis amb la clara vocació de col·laborar en allò que és bo pel país i pel territori i ha afegit que en un moment com aquest la unió fa la força.”

En l’acte, celebrat a la Casa Canals de Tarragona, també hi ha estat present l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, com a representat del municipi, que el 2017 esdevindrà la seu de la prova de triatló. Aquest cap de setmana, precisament, la vila serà l’escenari del Campionat d’Espanya de Triatló Olimpic. Segons el batlle, un “test” pels Jocs del Mediterrani, que suposaran una gran “repercussió econòmica i una gran projecció pel territori”. Ha agraït la tasca del voluntariat, i l’esforç dels patrocinadors privats i de les administracions públiques.

Aquesta setmana és "clau", segons Ballesteros, ja que aquest dimarts comença el debat sobre els PGE al Congrés i dijous el Comitè Organitzador de Tarragona 2017 es desplaça a Pescara, a Itàlia, on el Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis farà una avaluació de seguiment del projecte.
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades