Esports
28 d'agost del 2015
Altafulla té una cita amb la història aquest cap de setmana amb el Campionat d’Espanya de Triatló Olímpic
750 triatletes i 200 voluntaris faran possible la prova esportiva de major envergadura que el municipi hagi acollit mai
29 i 30 d’agost del 2015. Les dates seran recordades durant molt de temps a Altafulla, i és que aquest cap de setmana, el municipi serà la capital estatal del triatló.

El volum de gent que arrossegarà serà majúscul si tenim en compte la proporció. Esdeveniments com aquest cap de setmana se solen celebrar a grans ciutats capitals de província, i el fet que un municipi de poc menys de 5.000 habitants com és Altafulla l’aculli és un fet insòlit. 200 voluntaris, 750 triatletes i un total d’entre 2.000 i 2.500 visitants (entre triatletes i familiars) són les xifres que crearan un ambient únic fins diumenge. Guillermo Alonso, director de la prova, ha explicat que els participants es reparteixen en “100 triatletes en Elit marculina, 77 en Elit femenina, 40 en Paratriatló i els 550 restants en els grups d’edat”.

No hi ha precedents. Sí és cert que Altafulla s’ha bolcat totalment els darrers dos anys amb l’esport, amb els Campionat d ‘Espanya en categoria sprint. Aquí recau la diferència. La categoria sprint que s’ha vist és de la meitat de recorregut que el que està per venir.

Dissabte i diumenge, les categories elit nedaran 1,5 quilòmetres, correran 40 km en bicicleta i 10 a peu. I la categoria de Paratriatló, que correspon als esportistes amb alguna discapacitat, és de 750 metres nedant, 18 km en bicicleta i 5 de cursa a peu. Altafulla serà l’escenari del campionat estatal d’una de les proves esportives més dures i exigents que existeixen. Alonso ha afirmat que “a tots els nivells és un campionat que supera el que s’havia fet fins ara no només a Altafulla sinó també a la resta de l’Estat espanyol”, i ha reconegut que “és una prova test de cara als Jocs del Mediterrani”, i que per tant els objectius marcats són encara a llarg termini.

A més, la prova altafullenca serà recordada com a històrica per altres fites. Es tracta del Campionat d’Espanya amb les de participació femenina més elevada de la història que mai s’hagi disputat. Un fet pel qual Alonso es mostra “més que satisfet”, donat al valor que “sempre li he donat –ha apuntat- a l’esport femení”.

Pel que fa als horaris, abraçaran el període entre el migdia de dissabte i el de diumenge. A tres quarts de 2 de dissabte començarà la prova de Paratriatló, a les 4 de la tarda la competició Elit i sub23 femenina i a tres quarts de 7 de la tarda l’Elit i sub23 masculí. I diumenge, entre les 9:00 i dos quarts de 10 del matí, aniran sortint els grups d’edat, organitzats en franges cronometrades.

Altafulla té una cita amb la història aquest cap de setmana, i això només és viable si un poble es bolca amb el cor per fer possible grans esdeveniments com aquest. El món de la triatló ja mira atentament cada moviment a Altafulla. Ara és el moment d’aprofitar aquest focus. De lluir, de brillar amb llum pròpia i de demostrar que, amb esforç i amb il·lusió, les limitacions no existeixen.
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades