Notícies
Foto: Arxiu
20 de novembre del 2020
Fèlix Alonso, membre del comitè estatal que elabora les recomanacions per evitar els contagis de Covid durant els festius de Nadal
L'exalcalde d'Altafulla hi representa el govern de les Balears i apunta que el pont de desembre serà clau per afrontar un Nadal amb garanties
L'exalcalde d'Altafulla Fèlix Alonso forma part d'un grup de treball creat pel ministeri de Sanitat junt amb diferents comunitats autònomes, per elaborar diferents recomanacions per a la població per afrontar els propers dies festius de desembre i les festes de Nadal. Alonso hi pren part com a director de Consum de les Illes Balears i serà l'encarregat d'escoltar les propostes que arribin del ministeri i de la resta de comunitats autònomes i alhora, de transmetre les peticions que arribin des de les Illes Balears.

Alonso n'ha parlat aquest divendres en una entrevista al programa L'Hora Local d'Altafulla Ràdio, instants abans de prendre part en la primera reunió d'aquest nou comitè. Alonso ha assegurat que és molt important vetllar perquè en els propers dies, i en especial pel pont de desembre, no es relaxin les mesures de seguretat i s'evitin al màxim les trobades socials. Dels contagis que se'n puguin derivar d'aquesta primera festivitat de desembre podrien sorgir noves restriccions que impedirien gaudir d'un Nadal amb garanties o, per contra¡, fer que augmentin les restriccions.

Alonso ha recordat que malgrat que aquest final d'any es facin les coses bé, les festes no seran com en anys anteriors i caldrà tenir molt presents les mesures de prevenció de contagis en uns moments en què es tendeixen a produir trobades socials. Igualment aposta perquè la gent realitzi les seves compres de Nadal en el seu entorn més immediat i en comerços de proximitat. Per això una de les recomanacions que es podrien fer des d'aquest comitè serien la de facilitar que les botigues surtin al carrer i permetre així el màxim de ventilació en aquests establiments.

Fèlix Alonso admet que hi ha sectors econòmics greument afectats per aquesta crisi i les restriccions que se'n deriven i aposta per "abocar-hi diners" a través d'ajudes institucionals. En aquest sentit, creu que cal millorar el sistema d'atorgament d'aquestes ajudes i fer-les més àgils.
Fèlix Alonso, exalcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, exalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Dia Internacional contra la violència envers les dones
25 de novembre
Més informació a www.altafulla.cat
Jornada de portes obertes a la Vil·la romana dels Munts
29 de novembre
Més informació a www.mnat.cat