Notícies
05 de maig del 2015
L’oficina de Correus d’Altafulla ha tancat portes aquest dilluns per adherir-se a la jornada de vaga convocada pels sindicats
Els treballadors volen posar fre als ajustos i retallades injustificats d'ocupació i assolir un nou conveni col·lectiu i un acord general
La negociació del conveni col·lectiu continua inquietant als treballadors de Correus. Les retallades que l’empresa estatal i la Societat de Participacions Industrials, de la qual en forma part, estan plantejant en la negociació d’aquest conveni per a laborals i en l’acord general per als funcionaris, podrien acabar amb milers de llocs de treball en els propers anys.

Una situació a la qual volen fer-hi front. És per això que aquest dilluns han celebrat una jornada de vaga reivindicativa. Segons els sindicats, una convocatòria a la qual s’han adherit el 90% dels treballadors. En el cas d’Altafulla, el seguiment ha estat del 100%. L’oficina ha estat tancada durant tot el matí. Disposa d’una persona i mitja destinada a l’atenció al públic i de dos carters; a banda de dues persones més que pertanyen al servei rural d’El Catllar. Un dels treballadors del municipi, Rafa Sánchez, ha explicat als micròfons d’Altafulla Ràdio que “han de pensar en el futur” i que, ara per ara, “aquesta és l’única manera de fer-ho”. Ha anunciat que si no obtenen cap mena de resposta, continuaran amb les reivindicacions.

Durant el 2014 ja es van convocar i promoure diferents moviments reivindicatius, que van culminar amb una multitudinària caravana postal fins a Madrid. Els motius eren els mateixos. En aquest cas, els treballadors d’Altafulla no es van sumar a la convocatòria, però ara sí que ho han fet.

Els sindicats han convocat dues jornades més de vaga, el 15 i el 22 de maig, i dues aturades parcials més, el 14 i el 21 de maig. Consideren que l'única sortida a aquest conflicte laboral passa per posar fre als ajustos i retallades injustificats d'ocupació que es produeixen i assolir un nou conveni col·lectiu i acord general que contempli un salari digne, la recuperació del poder adquisitiu amb increments salarials després d'anys de congelació, així com la consolidació de l’ocupació i el manteniment de la ultraactivitat.
Rafa Sánchez, treballador de Correus a Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla