Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
14 de gener del 2021
Ja es poden consultar on line dos dels documents més antics de l'Arxiu Municipal d'Altafulla
Es tracta d'un cadastre datat l'any 1777 i un llibre titulat Apeo de Altafulla, que seria de la segona meitat del segle XIX.
Ja s'han finalitzat les primeres digitalitzacions de documents històrics de l'Arxiu Municipal d'Altafulla i aquests es troben a disposició de qui desitgi consultar-los de manera telemàtica. El document més antic que conserva l'arxiu, un cadastre de 1777 i un altre document de característiques similars però que tindria el seu origen a la segona meitat del segle XIX, ja tenen la seva versió digital.

D'aquesta manera es facilita la consulta d'aquests dos documents al públic interessat, investigadors i investigadores, així com a persones amb curiositat per conèixer el passat d'Altafulla i de les persones que hi vivien. L'accés a la versió digital permet que persones de tot arreu hi puguin accedir, però sobretot evita que els documents es malmetin per la seva manipulació. N'ha parlat a Altafulla Ràdio l'arxivera municipal, Patricia Terrado.

El cadastre apareix datat l'any 1777. El document numera les partides de terra a mode de fitxa amb el tipus de cultiu que s'hi feia i la seva propietat. Donat que hi apareixen molts noms i cognoms, el cadastre serveix també com a eina per a la investigació genealògica.

Unes característiques similars a les que trobem en el segon document digitalitzat, un llibre titulat 'Apeo de Altafulla' i que combina registres cadastrals, drets, privilegis i jurisdiccions. D'aquest no se'n coneix la datació exacta, però es calcula que pertany a la segona meitat del segle XIX.

La preservació de la documentació antiga, com expliquen des de l'Arxiu Municipal, és un dels objectius d'aquest servei municipal que vetlla per la difusió i la recerca de documents sobre la història d'Altafulla. Posar a l'abast aquests documents a la ciutadania suposa un salt en la divulgació i és una eina molt útil per a totes aquelles persones que vulguin conèixer Altafulla i el seu patrimoni documental. És per això que actualment s'està elaborant una llista dels documents existents i que són susceptibles de ser digitalitzats pròximament. En parla l'arxivera Patricia Terrado.

La consulta dels dos documents és lliure i gratuïta i es pot fer al següent enllaç
https://www.altafulla.cat/serveis/proximitat/arxiu-municipal-altafulla
Patricia Terrado, arxivera municipal
Patricia Terrado, arxivera municipal
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla