Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
20 de juliol del 2021
La ‘Tarda Jove’ d’Altafulla se suspèn per la 5a onada de la pandèmia
Havia de celebrar-se aquest dijous i el programa incloïa activitats esportives i musica a peu de platja. L’Ajuntament estudiarà si es pot fer més endavant
La ‘Tarda Jove’ hauria d’haver acollit desenes d’adolescents i joves d’Altafulla aquest dijous 22 de juliol a la zona esportiva de la platja, al final del passeig de Botigues de Mar, a tocar del Club Marítim. Finalment, però, no serà així, ja que l’Ajuntament d’Altafulla ha decidit cancel·lar alguns actes puntuals que s’havien programat dins de les activitats d’estiu a la vila, i casualment aquest n’és un.

Les regidories d’Esports i Festes del consistori han anunciat la suspensió del que s’havia batejat com a ‘Tarda jove: esport, platja i música’, un seguit de propostes que estava previst que es desenvolupessin de 18:00h. a 22:00h. i ja havien generat força interès per part del col·lectiu. La mesura, però, “és obligada”, ha explicat el regidor Àlex Cañas, ja que respon a les darreres mesures anunciades pel PROCICAT amb la finalitat de reduir i evitar els contagis de COVID-19.

Tot i que ara mateix han tornat les restriccions per intentar frenar l’expansió de la pandèmia, ja que la cinquena onada està desbocada a Catalunya, amb una explosió de casos que sorprèn fins i tot als epidemiòlegs, Àlex Cañas ha explicat que intentaran reprogramar la proposta més endavant. El regidor d’Esport i Festes d’Altafulla ha dit que aquesta és la seva voluntat quan les dades de contagis ja no mostrin l’elevada incidència de transmissió entre els més joves.

Al col·lectiu de joves se l’ha culpabilitzat força al llarg dels últims mesos, per exemple amb les festes il·legals. El que també és ben cert, però, és que la salut mental dels joves es ressent, per sobre de la mitjana de població, segons l'estudi sobre la salut mental dels espanyols durant la pandèmia que ha publicat el Centre d'Estudis Sociològics, el CIS.

Un 30,3% de joves (entre els 18 i els 24 anys) ha tingut trastorns d'ansietat. És el doble del 15,8% dels espanyols que declara tenir-ne. I un 42,8% dels joves declaren haver plorat per les conseqüències de la pandèmia, davant d'una mitjana general del 35,1%, quan es miren totes les edats.
Àlex Cañas, regidor de Festes d'Altafulla
Àlex Cañas, regidor de Festes d'Altafulla
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula 'La meva família i el llop'
23 de juliol a la plaça del Pou
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Concurs de castells de sorra
24 de juliol a les 11:00h. davant del parc de Voramar
Inscripcions: una hora abans el mateix dia
Espectacle infantil: Superherois - pop per xics
29 de juliol a les 19:30h. a la plaça de l'Església
Reserva d'entrades: www.altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla