Notícies
Foto: COFT
21 de juliol del 2021
Els tests d’antígens arriben a les farmàcies d’Altafulla
El Consell de Ministres ha aprovat un decret que en permet la venda sense recepta, en la línia del que ja fan molts altres països europeus
El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts un decret que permet la venda de test d'antígens a les farmàcies sense recepta, en la línia del que han fet molts altres països europeus al llarg dels últims mesos. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va avançar la mesura la setmana passada i va apuntar que afavorirà la detecció de casos en un moment en què l'allau de contagis amenaça l'atenció primària. La portaveu i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha recordat que els qui donin positiu en aquests tests hauran d'acudir igualment al sistema públic.

Des d’Altafulla la mesura s’ha rebut amb el braços oberts per part de les farmàcies. És el cas de la Farmàcia Susanna Domingo, que als micròfons d’aquesta casa, la seva responsable ha explicat que esperaven des de feia temps com a professionals de l’àmbit de la salut que són i per la proximitat que tenen amb la ciutadania. Susanna Domingo ha dit que, sobretot, podran donar resposta a aquelles famílies amb joves que encara no estan vacunats i que fa dies que demanen els tests d’antigens.

Sobre el preu dels tests, Susanna Domingo ha explicat que cada farmàcia els vendrà segons els seus propis criteris, però que aquests no poden variar gaire d’un establiment a altre. Domingo ha afegit que podria ser que a curt o mitjà termini passés com en el cas de les mascaretes, que primer tenien una venda lliure i després se’n va acabar regulant el seu cost.

La venda de test a les farmàcies arriba en un moment en què l'Estat registra 600 casos de Covid per cada 100.000 habitants, amb la variant Delta, procedent de la Índia, com a principal amenaça. L'executiu l'ha aprovat el mateix dia que el nombre de persones vacunades amb pauta completa ha arribat als 27 milions de persones, un 50% de la població de l'Estat, que segons l'executiu demostra la viabilitat d'arribar al 70% de la població vacunada a finals d'agost.
Isabel Rodríguez, portaveu del Govern espanyol
Susanna Domingo, farmacèutica d'Altafulla
Susanna Domingo, farmacèutica d'Altafulla
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula 'La meva família i el llop'
23 de juliol a la plaça del Pou
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Concurs de castells de sorra
24 de juliol a les 11:00h. davant del parc de Voramar
Inscripcions: una hora abans el mateix dia
Espectacle infantil: Superherois - pop per xics
29 de juliol a les 19:30h. a la plaça de l'Església
Reserva d'entrades: www.altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla