Notícies
Foto: ICS
21 de juliol del 2021
El CODITA alerta que “falten infermeres per atendre amb seguretat als pacients”
El Col·legi professional assegura que “els hospitals de Tarragona pateixen una alta càrrega assistencial” i demana “que no s’abaixi la guàrdia”
Els hospitals de Tarragona i les Terres de l’Ebre estan patint una alta càrrega assistencial, expliquen des de Col·legi Oficial d’Infermeres de Tarragona (CODITA). “En altres contextos, a l’estiu, algunes unitats es podien tancar, cosa que permetia cobrir torns de vacances, però actualment hi ha unitats que s’han de mantenir obertes perquè estan plenes amb pacients molt complexes i fràgils, derivats dels retards i la desatenció durant aquesta pandèmia”, apunten des de la Junta Directiva del Col·legi. I apunta que ara també s’hi suma la cinquena onada de la COVID-19, fet que suposa “una pressió assistencial que ja és insostenible, perquè falten professionals”.

De fet, novament CODITA ha aprofitat l’actual situació per denunciar “la baixa ràtio d’infermeres per habitant a casa nostra”. Assegura que “a Catalunya hi ha tres infermeres per cada 1.000 habitants, una de les més baixes d’Espanya”, i que a Europa “la mitjana és de poc més de 8 infermers per cada 1.000 habitats”. En un comunicat emès aquest dimarts conclouen que “falten 23.000 infermeres a Catalunya”.

Per tot això, el Col·legi Oficial d’Infermeres de Tarragona denúncia que hi ha un dèficit estructural d’infermeres als hospitals per cobrir les necessitats òptimes i segures dels pacients. Però a més, recorden que “l’atenció als pacients COVID-19 necessita de més infermeres, ja que son pacients aïllats, que requereixen de cures específiques i de major temps d’atenció”. També apunten que “la situació a Urgències no és pas millor”. L’atenció als pacients Covid diuen que és dificultosa, perquè necessiten ser atesos en boxes separats i això afecta les altres urgències retardant la seva atenció.

Amb tot plegat, el Col·legi d’Infermeres de Tarragona fa una crida a la població “perquè prengui consciència del difícil moment que estem vivim”, amb una cinquena onada molt contagiosa, que està tensionant tot el sistema sanitari. “Som conscients del cansament col·lectiu, però no podem abaixar la guàrdia”, diu CODITA, que demana que “els contactes estrets d’un positiu, malgrat tenir la doble pauta de vacunació, cal que siguin curosos i disminueixin la seva interacció social i vigilin els seus símptomes, perquè poden ser portadors del virus i anar infectant”.

Igualment, CODITA demana a les autoritats sanitàries “que les properes desescalades es facin més a poc a poc”, i el Col·legi assegura que “la impressió és que costa tornar a posar en marxa les restriccions i, en canvi, per desescalar, sempre es corre”.
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula 'La meva família i el llop'
23 de juliol a la plaça del Pou
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Concurs de castells de sorra
24 de juliol a les 11:00h. davant del parc de Voramar
Inscripcions: una hora abans el mateix dia
Espectacle infantil: Superherois - pop per xics
29 de juliol a les 19:30h. a la plaça de l'Església
Reserva d'entrades: www.altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla