Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
21 de juliol del 2021
Les pintures “d’urbanisme tàctic” del carrer Pescadors ja actuen com a elements dissuasius del trànsit
L’actuació s’emmarca en el projecte ‘Altafulla Platja Viva’ i és una primera acció per enllaçar el passeig Botigues de Mar amb el camí de ronda i el Vinyet
L’Ajuntament d’Altafulla ha presentat públicament aquest dimecres al matí la nova pintura mural horitzontal que recentment ha fet a l’últim tram del carrer Pescadors del Barri Marítim, entre el final del passeig de Botigues de Mar i el Club Marítim. Es tracta d’una acció “d’urbanisme tàctic” segons ha explicat la coalcaldessa i regidora de Medi Ambient d’Altafulla, Alba Muntadas, que s’emmarca en el projecte ‘Altafulla Platja Viva’ i ha tingut un cost aproximat de 8.000 euros.

El disseny és de l’altafullenc Sergi Opisso i consisteix en una representació de les onades del mar a la platja. Té la voluntat, sobre del mateix paviment del carrer, de fer més amable l'espai i recuperar-lo per als vianants. Muntadas ha explicat que ha d’esdevenir com un enllaç del passeig amb el camí de ronda que condueix cap a l'espai natural del Vinyet. Una mesura que, alhora, ha de permetre també frenar l'incivisme d’aquella gent que encara passa i estaciona els vehicles en un tram en què està prohibit.

La pintura mural és un element dissuasiu més per als vehicles. Segons ha explicat la coalcaldessa, el fet que la via estigués asfaltada com la resta de carrers feia pensar que també era transitable. Muntadas ha assenyalat que els vehicles d'emergència hi podran accedir sense problemes, i que s’han substituït els blocs de formigó New Jersey per un altre tipus d’estructura en forma de bancs per seure. Tot plegat, assegura la coalcaldessa, amb la voluntat de “donar una visió de carrer per als vianants, lliure de cotxes i segur”.

La pintura d'aquest tram de carrer completa l'actuació feta pel consistori en tota la via, on a finals de juny ja es va prohibir l'aparcament de vehicles donades les característiques del carrer, molt estret, i la problemàtica que això generava. Ara, doncs, al carrer Pescadors, on hi poden circular vehicles, només s'hi permet parar durant un temps reduït i en llocs de càrrega i descàrrega de vehicles.
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula 'La meva família i el llop'
23 de juliol a la plaça del Pou
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Concurs de castells de sorra
24 de juliol a les 11:00h. davant del parc de Voramar
Inscripcions: una hora abans el mateix dia
Espectacle infantil: Superherois - pop per xics
29 de juliol a les 19:30h. a la plaça de l'Església
Reserva d'entrades: www.altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla