Notícies
Foto: ICS Camp de Tarragona
23 de setembre del 2021
L'Hospital de Santa Tecla realitza la primera sialoendoscopia que es fa al Camp de Tarragona
Es tracta d'un procediment quirúrgic mínimament invasiu per diagnosticar i tractar malalties de les glàndules salivals
El servei d'otorrinolaringologia (ORL) de l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona ha realitzat amb èxit aquest mes de setembre la primera sialoendoscòpia practicada dins de l'àmbit de la Regió Sanitària Camp de Tarragona. Implementada a l'hospital tarragoní pel Dr. Jordi Enjuanes i el seu equip, es tracta d'un procediment quirúrgic mínimament invasiu, realitzat a través d’una tècnica endoscòpica que permet solucionar diverses patologies de les glàndules salivals, que van des del constrenyiment dels conductes salivals fins a la seva obstrucció per la presència de càlculs que poden provocar sequedat, dolor crònic i infeccions severes d’aquestes glàndules.

El gran avantatge de la sialoendoscòpia és que aquesta tècnica permet recuperar el bon funcionament de les glàndules salivals amb una intervenció de cirurgia ambulatòria, sense hospitalització, amb un breu temps de recuperació i amb tractaments poc agressius de trastorns de la secreció salivar. A més, es milloren els resultats de la cirurgia convencional que molt sovint es basa en l'extirpació completa de la glàndula afectada.

La primera intervenció amb aquesta tècnica es va realitzar a una pacient de 65 anys que presentava un quadre de constrenyiment dels conductes de la glàndula paròtide. La intervenció es va fer a quiròfan, amb una durada de menys d'una hora, i la pacient va rebre l'alta mèdica per poder fer immediatament la recuperació al seu domicili. Aquesta és la primera persona que és intervinguda amb aquesta tècnica en un hospital de la Regió Sanitària Camp de Tarragona.

A l'Hospital de Santa Tecla els dos professionals encarregats de la realització de sialoendoscòpies són el Dr. Jordi Enjuanes, cap del servei d'otorrinolaringologia de la Xarxa de Santa Tecla, i la Dra. Alejandra Osorio.

Es calcula que en el primer any de funcionament de la sialoendoscòpia a Tarragona es podria evitar la derivació a Barcelona d'una cinquantena de pacients de la demarcació que presenten diferents patologies relacionades amb el mal funcionament de les glàndules salivals.
Social
Et recomanem
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
31 d'octubre a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Informació i inscripcions: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Concert amb la Cobla Maricel, en favor dels drets humans
31 d'octubre a les 12:00h. al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
Cursa de Tardor
1 de novembre a les 10:00h. des del Castell d'Altafulla
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla