Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
11 d'octubre del 2021
Altafulla pren exemple de Sant Cugat i estudia la possibilitat d'impulsar habitatge públic municipal
Es valora l'existència de sòl urbanitzable i la concurrència de "suport extern" tan tècnic com en forma de subvencions
Un dels cavalls de batalla de l'equip de govern d'Altafulla és la problemàtica de l'habitatge a la vila. L'augment de preus, la manca de disponibilitat i l'accessibilitat complicada per a determinats col·lectius com ara els joves han activat les alarmes al consistori per intentar posar-hi remei. Una de les primeres accions va ser la d'impulsar la diagnosi de l'estat de la qüestió a través de la Càtedra d'Habitatge de la URV, de la que n'ha sorgit el Programa d'Acció Municipal d'Habitatge (PAMH).

I una altra manera d'analitzar la situació és fer comparacions, conèixer què s'està fent en aquesta matèria a altres municipis. Un d'ells és Sant Cugat. Si bé les diferències entre Altafulla i la ciutat vallesana són més que evidents, l'exemple d'aquesta última pot servir força a la localitat del Baix Gaià. Si més no, així ho ha explicat el coalcalde d'Altafulla Jordi Molinera, qui ha explicat que la promoció pública d'habitatge impulsada des de l'administració municipal podria ser una bona opció per la vila i així s'està estudiant.

Preguntat per si Altafulla té prou capacitat per tirar endavant aquest tipus de promocions, tenint en compte que les dimensions i l'economia de la vila no són ni de bon tros les mateixes que les de Sant Cugat, Molinera creu que seria possible. Hi hauria més sòl urbanitzable disponible que no pas a Sant Cugat, cosa que alleugeriria la càrrega econòmica que suposaria la seva adquisició, i a més, es té en compte que caldria, diu, comptar amb el "suport extern". Un suport tant a nivell tècnic, per exemple a través del Col·legi d'Arquitectes, com pel que fa a l'àmbit econòmic, amb subvencions que puguin venir tant de la Generalitat com de l'Estat espanyol.

El coalcalde, acompanyat del regidor d'Habitatge, Àlex Cañas, va visitar la setmana passada el municipi del Vallès Occidental per veure in situ com s'estava desenvolupant una d'aquestes promocions públiques d'habitatge i conèixer l'experiència del municipi. Així mateix es va posar en valor la circumstància que sigui el consistori qui ho tira endavant, ja que aquí a Altafulla, ha recordat Molinera, "quan s'ha fet habitatge de protecció oficial, l'ha fet la Generalitat".

Per la seva banda, Àlex Cañas, ha explicat en aquesta emissora que la tipologia d'habitatges que està promocionant el consistori vallesà s'ajusta a la idea de sostenibilitat que també es vol per Altafulla. Igualment ha destacat la importància de conèixer experiències d'altres municipis per poder-les adaptar a la nostra vila.

Si finalment la idea de fer promoció d'habitatge públic des del consistori, tira endavant, representaria començar a donar resposta a les necessitats que es posen de manifest en el PAMH, com també ho és, per exemple, la creació de l'Oficina local d'Habitatge o la creació d'una borsa amb immobles disponibles al mercat de lloguer.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Àlex Cañas, regidor d'Habitatge d'Altafulla
Social
Et recomanem
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
31 d'octubre a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Informació i inscripcions: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Concert amb la Cobla Maricel, en favor dels drets humans
31 d'octubre a les 12:00h. al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
Cursa de Tardor
1 de novembre a les 10:00h. des del Castell d'Altafulla
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla